Dan Barna

Liderul USR, Dan Barna s-a arătat foarte vehement în ceea ce privește „Dosarul 10 august”, pe care îl consideră „un cartof fierbinte” prin pasarea de la o instanță la alta, fără niciun răspuns concret.

„Azi, doi ani mai târziu, încă nu știm adevărul despre intervenția din acea zi. Deși sunt sute de plângeri ale victimelor și mii de minute de filmare care documentează intervenția în forță a autorităților, încă nu avem răspunsuri clare. Dosarul 10 august a devenit un fel de cartof fierbinte aruncat dintr-o mână în alta, în speranța că acea zi va fi uitată. 

Nu uităm. Iar justiția română trebuie să știe că fiecare zi în care adevărul rămâne ascuns, e o zi pierdută pentru onoarea statului român”, a scris Dan Barna pe pagina sa de Facebook.

Acesta a mai spus că doar adevărul în acest dosar poate elibera România de regimul din acea perioadă.

„Regimul Dragnea va continua să trăiască în umbră câtă vreme cei care l-au făcut posibil, l-au sprijinit și acum îi acoperă faptele continuă să fie parte din stat. Doar adevărul poate marca ruperea definitivă de acea guvernare. 

Zilele astea strângem semnături pentru candidații USR PLUS la alegerile locale. Vor veni apoi și alegerile parlamentare. Mandatul nostru va cuprinde inclusiv obligația de a nu mai lăsa niciodată astfel de lucruri să se întâmple”, a conchis Barna.

Altfel, redeschiderea Dosarului „10 august” va fi judecat la Tribunalul București, după ce Curtea de Apel (CA) București și-a declinat competența în cursul zilei de luni. Decizia poate fi contestată.

„Admite excepția necompetenței materiale a Curții de Apel București – Secția I Penală – jucător de cameră preliminară. Declină competența de soluționare a cererii de confirmare a redeschiderii urmării penale (…) în favoarea Tribunalului București – judecător de cameră preliminară”, se arată în soluționarea Curții de Apel.

Citește și: Dosarul 10 august, mutat la Tribunalul București

Hashtag News