UPDATE: Redeschiderea Dosarului „10 august” va fi judecat la Tribunalul București, după ce Curtea de Apel (CA) București și-a declinat competența în cursul zilei de luni. Decizia poate fi contestată.

„Admite excepția necompetenței materiale a Curții de Apel București – Secția I Penală – jucător de cameră preliminară. Declină competența de soluționare a cererii de confirmare a redeschiderii urmării penale (…) în favoarea Tribunalului București – judecător de cameră preliminară”, se arată în soluționarea Curții de Apel.

Curtea de Apel (CA) București a amânat, luni, o decizie în cazul cererii DIICOT de redeschidere a anchetei împotriva șefilor Jandarmeriei în Dosarul „10 august” – Mitingul Diasporei. De asemenea, a fost respinsă cererea de recuzare a judecătorului Ruxandra Grecu de a lua parte de judecarea acestui dosar.

Detaliile acestei decizii apar pe portalul Curții de Apel (CA) București. „În temeiul art.68 alin (2) și (5) rap. la art.67 Cod procedură penală respinge cererea de recuzare a judecătorului Ruxandra Grecu de a participa în cauza având ca obiect confirmarea redeschiderii urmăririi penale, în dosarul nr. 4102/2/2020, cerere formulată de intimații Cucoș Gheorghe – Sebastian și Sindile Ionuț-Cătălin, prin apărătorii aleși. Definitivă.”, este soluționarea acestui caz.

Conform hotnews.ro, dacă Curtea de Apel va aproba ordonanța DIICOT, se va redeschide urmărirea penală față de de colonelul Gheorghe Sebastian Cucoş, fost prim adjunct al Jandarmeriei Române; maiorul Laurenţiu Cazan, fost director general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti; colonelul Cătălin Sindile, fost şef al Jandarmeriei Române; comisarul şef de poliţie Mihai Dan Chirică, fost secretar de stat pentru relaţia cu prefecţii din MAI.

Reamintim că săptămâna trecută, în ordonanţa de redeschidere a anchetei, Giorgiana Hosu explica faptul că procurorul Doru Stoica, cel care a clasat acuzaţiile la adresa şefilor Jandarmeriei, nu a readministrat probele strânse de Parchetul Militar în dosarul 10 august şi nici nu a reaudiat suspecţii, victimele şi martorii.
Giorgiana Hosu arată că şefii Jandarmeriei nu au vrut să dea declaraţii atunci când au fost chemaţi la Parchetul Militar, însă ei trebuiau citaţi la DIICOT, după preluarea dosarului de la procurorii militari.

Citește și: 10 August, data aia din calendar pe care nu o uiți

hashtagnews.ro