Ursul care o omorât o fată pe traseul Jepii Mici a fost ucis

Animalul i-a atacat de mai multe ori pe salvatori

Ursi
Ursi sursa foto pixabay

Fata de 19 ani care a fost atacată, marţi, de un urs în timp ce se afla pe traseul Jepii Mici din Bucegi a fost găsită decedată. Animalul sălbatic a fost ucis după ce i-a atacat și pe salvamontiști, potrivit digi24.ro.

Salvamont Prahova a anunţat faptul că misiunea de recuperare a trupului neînsufleţit s-a încheiat.

Acesta va fi dus la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei. Surse judiciare au declarat că fata ucisă de urs avea 19 ani şi era din Iaşi, însă avea viză de flotant pentru municipiul Bucureşti. „Am fost anunţaţi că o turistă a fost atacată de urs pe traseul Jepii Mici, în apropiere de Valea Spumoasă. O echipă de intervenţie a Salvamont Prahova s-a deplasat în zonă şi, în urmă cu puţin timp, au coborât în rapel pe firul văii, unde au găsit victima, din păcate decedată. Operaţiunea de recuperare este extrem de dificilă, din cauza terenului accidentat şi a prezenţei în continuare a ursului, care se află la aproximativ 10-15 m de salvatorii montani”, arată Salvamont Prahova.

Turistul care a văzut întregul eveniment şi a sunat la 112 a fost preluat de către jandarmii montani şi coborât în Buşteni.

„În urma a două apeluri 112, prin care se semnala faptul că o persoana de sex femeiesc este atacată de urs pe traseul Jepii Mici, o patrulă de jandarmi montani s-a deplasat în zona indicată. A fost identificat unul dintre apelaţi, un bărbat care se află în afara oricărui pericol.

Din discuţiile cu acesta se pare ca persoana de sex femeiesc a fost târată de urs într-o zonă unde acesta nu a mai putut vedea ce se întâmplă cu victima.

În acest moment, efectivele de jandarmi împreună cu lucrători din cadru Salvamont încearcă să găsească femeia pentru a-i acorda ajutor”, a transmis anterior Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Prahova. Conform datelor comunicate la acel moment, apelantul le-a povestit salvatorilor că victima a fost târâtă de animalul sălbatic, astfel că a pierdut-o din raza sa vizuală. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a anunţat că a fost emis mesaj RO-ALERT în staţiunea Buşteni pentru a semnala prezenţa unui urs în zonele populate/aglomerate. Animalul a fost observat în zona Cascada Caraiman, precizează ISU.

Incendiu de vegetaţie în al treilea oraș mare din Grecia