Numărul turiștilor de pe vasele de croazieră care vizitează Barcelona, limitat

Turiștii care vizitează Barcelona nu fac consumație

Consilierii locali din Barcelona și locuitorii orașului speră să limiteze numărul de turiști care coboară de pe vasele de croazieră pentru a conserva străzile și caracterul orașului, potrivit digi24.ro. Navele, care sunt uneori mai înalte decât clădirile, încep să ajungă în Barcelona în timp oamenii din oraș încă dorm.

Unele vin să îmbarce sau să debarce pasageri, în timp ce altele staționează doar pentru a permite miilor de turiști să admire arhitectura modernistă a orașului și să se plimbe pe străzile înguste ale cartierului gotic

. Este o scenă care se desfășoară zilnic în Barcelona, spre supărarea unor oficiali locali. Lunea trecută erau programate să sosească 5 nave de croazieră; vinerea viitoare, pe 14 aprilie, sunt așteptate opt. Pe măsură ce ritmul sosirilor crește în orașul cu 1,7 milioane de locuitori, municipalitatea ripostează, în speranța că va tempera avântul turiștilor care au făcut din Barcelona de una dintre cele mai populare destinații de croazieră din lume.

„Mergi pe stradă și dintr-o dată apare această masă de oameni. Nu consumă nimic și nu au un impact economic. Pur și simplu rătăcesc prin oraș patru sau cinci ore și pleacă”, a spus Janet Sanz, viceprimar și consilier pentru cu ecologie, urbanism și mobilitate.


Regiunea se confruntă, de asemenea, cu cea mai gravă secetă din ultimele decenii, ceea ce a dus la restricții privind apa. Orașul vrea să limiteze numărul turiștilor care ajung în Barcelona cu vase de croazieră la 200.000 de pasageri pe lună sau cel mult trei nave pe zi. Tensiuni au mai izbucnit și în trecut cu privire la această problemă; în 2019, Gala Pin, un consilier municipal de la acea vreme, a declarat că este în favoarea desființării totale a turismului cu vasele de croazieră.

Monica Odagiu a accidentat mortal un tânăr