Viorica Dăncilă (foto Facebook)

Tind să cred că pe vremea când era dumneaei premier, Viorica Dăncilă habar nu avea ce se întâmpla în teritoriu, fiind pusă în funcția de prim-ministru așa, ca să nu fie scaunul gol. Nu de alta, însă aș putea oricând să-i povestesc despre neutralitatea politică și despre cum numeroși primari de comune s-au mutat în acea perioadă de la PNL la PSD tocmai pentru că nu primeau fonduri la fel ca cei deja afiliați social democraților. Așadar, treaba cu neutralitatea politică din timpul guvernării acesteia nu se pupă cu realitatea. Însă da, e la modă să acuzi, cu toate că nu-ți vezi bârna din ochiul propriu. Și nu-mi dau seama ce e mai grav: faptul că Viorica Dăncilă nu știa că pe timpul guvernării sale se practicau cu vârf și îndesat asemenea scheme, ori că știa și acum minte?

„Sub acoperirea crizei, încep abuzurile liberale! Se intră în forță peste autoritățile locale și li se iau din subordine spitalele, în condițiile în care comunitățile locale și reprezentanții lor aleși sunt cele mai interesate de buna lor funcționare.

Suntem în fața unei decizii fundamental greșite, care va avea consecințe mult după ce vom ieși din starea de urgență.

Guvernul Orban va „dota” aceste spitale cu directori convenabili, evident puși politic, care vor avea grijă să se înșurubeze rapid în funcții. Dacă aceste spitale vor reveni din nou la administrațiile locale (un mare „dacă”, ținând cont că guvernanților a început să le placă să acumuleze putere!), avem rețeta clară pentru fricțiuni între autoritățile locale și sistemul de sănătate.

Realitatea e că avem un guvern slab, iar guvernele slabe recurg la măsuri de forță. Guvernele puternice știu să coopereze cu administrațiile locale și să respecte comunitățile locale.

Domnul Ludovic Orban nu a învățat că o bună guvernare presupune neutralitate politică în raport cu administrațiile locale. Reamintesc situația PNDL, în legătură cu care guvernul pe care l-am condus nu s-a bazat pe criterii politice în alocarea fondurilor, ci pe nevoile comunităților locale. De ce nu procedați corect, domnule Orban? Sau a început să vă placă mai mult cu „da, să trăiți!” decât cu întrebări și consultări?”, notează Viorica Dăncilă pe pagina sa de Facebook. (foto)

Citește și: Barna, către Orban: nu mai dați banii pe borduri și panseluțe!

#News