Dan Barna USR

Dan Barna a avut astăzi de dimineață o întrevedere cu premierul României, Ludovic Orban. În urma acesteia, cei de la USR au tras o serie de concluzii pe pagina oficială a acestora de Facebook. Potrivit declarațiilor, Dan Barna l-ar fi rugat pe Ludovic Orban să nu le mai dea voie baronilor locali să cheltuiască banii administrațiilor pe „borduri și panseluțe”. De asemenea, s-a discutat despre testările pentru COVID-19, care, în opinia lui Barna, în acest moment nu ar fi suficiente, în raport cu gradul de îmbolnăviri.

„Președintele USR Dan Barna a avut în această dimineață o întâlnire la Guvern cu premierul Ludovic Orban în care au discutat despre temele zilei, de la echipamente de protectie, situația testărilor și raportările publice până la recunoașterea navigatorilor ca „lucrători cheie” în păstarea economiei funcționale ori situația lucrătorilor în agricultură care pleacă în aceste zile spre Germania, Italia sau Spania.

Din partea USR, Dan Barna a cerut câteva lucruri clare:

Oprirea baronilor locali să continue risipirea bugetelor pe care le au la dispoziție. Orice achiziție publică făcută în acest moment trebuie să fie responsabilă și e justificată doar dacă are legătură cu efectele crizei. Nu panseluțe, nu borduri, nu servicii de PR. Aici, adaug și un apel către autoritățile administrației publice locale: până intervine guvernul, dați dovadă că vă pasă de oamenii care v-au pus acolo. Opriți achizițiile ”de casă” și ocupați-vă exclusiv de prioritățile reale cărora trebuie să le facem față.

Mărirea capacității de testare natională și introducerea testării ritmice a medicilor implicați în lupta cu epidemia.(In momentul de față există 37 de centre de testare și în zilele următoare vor fi operaționalizate încă 11. Capacitatea actuală de testare zilnică efectivă este de aprox 3700 teste)

Măsuri ferme împotriva poluatorilor care otrăvesc populația. Situația aerului irespirabil de zilele trecute din București fiind doar un exemplu dintr-un șir de astfel de fapte care se întâmplă pe fondul unor reacții slabe ale autorităților.

Prelungirea neechivocă a măsurilor de protecție socială prin șomaj tehnic care expiră o dată cu primul decret de instaurarea a stării de urgență. Existența măsurii a fost confirmată explicit de către premier.

Mai multă transparență în comunicarea publică a efectelor pandemiei (număr de cazuri la ATI, număr de persoane intubate) și a măsurilor aflate în pregătire.

Accelerarea avizării producătorilor locali de materiale și echipamente de protecție pentru a acoperi necesarul actual la nivel național.

USR va fi întotdeauna un partener onest de discuție cât timp există o consultare reală, și directă și la nivel parlamentar, asupra măsurilor avute în vedere. Cu toții vrem același lucru – depășirea acestui moment foarte dificil prin care trecem”, se arată pe pagina de Facebook a USR (Dan Barna).

Citește și: Codrin Ștefănescu: Totul pentru madam Merkel!

#News