ludovic orban
Ludovic Orban

În timp ce Orban vrea alegeri, țara arde

În cursul zilei de astăzi, premierul în exercițiu, Ludovic Orban, a convocat partidele politice la negocieri asupra datei alegerilor locale. Cele două date estimate sunt 14 si 21 iunie, însă, cum criza Corovirusului avansează în timp, rămâne de văzut dacă măcar una dintre acestea va putea deveni valabilă.

Întâlnirea ar trebui să aibă loc la ora 17:00, la Palatul Victoria, la această fiind invitați toți liderii partidelor mari și mici din România.

„În ceea ce priveşte alegerile locale, este clar că nu pot fi organizate alegeri pe data de 31 mai şi pe data de 7 iunie pentru că sunt sărbători, Rusalii. Să organizezi înainte de 31 mai, poţi să faci pe 24 mai. E cam devreme, pentru că mandatele consiliilor locale şi judeţene expiră la 4 ani după depunerea jurământului, asta înseamnă în a doua parte a lunii iunie, cel mai probabil alegerile locale vor fi fie în 14, fie în 21 iunie, cel târziu 21 iunie”, declara Ludovic Orban, despre alegerile locale.

PSD cere amânarea dicuțiior

Potrivit declarațiilor de ieri ale lui Marcel Ciolacu, se pare că acesta nu ar fi dispus să participe la întâlnirea cu premierul, întrucât, în viziunea acestuia, există alte priorități de care ar trebui să se țină seamă, tema alegerilor putând suferi o amânare.

Ponta și Tăriceanu au declarat că vor veni astăzi

Deși Victor Ponta a declarat cum că va participa la întâlnirea convocată de către Ludovic Orban, are de gând să ceară amânarea alegerilor locale până la toamnă, când cele parlamentare vor avea loc, pentru a se organiza concomintent. Același punct de vedere l-a împărtăși și liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Citește și: Coronavirusul pe paturile din spitatele românești

#News