Vicepreşedintele PSD Mihai Tudose a anunţat că social-democraţii vor lansa marţi la Romexpo programul de guvernare al partidului, fără să fie anunțat și numele vreunei propuneri de premier, deși au cel puțin cinci soluții.

„Mâine (marţi – n.r.) lansăm la Romexpo programul de guvernare şi o echipă care e scheletul, cumva, osatura echipei guvernamentale. Nu vă pot da amănunte, pentru că îl lansăm mâine. Suntem pregătiţi să guvernăm după 7 decembrie. Suntem pregătiţi şi astăzi, dar sunt unii care ocupă locul”, a spus luni Tudose, într-o conferinţă de presă la sediul central al PSD, după şedinţa Biroului Permanent Naţional al partidului.

Cinci variante de premier

„Nu ştiu dacă lansăm şi un candidat pentru premier. Soluţii avem. Ştim ce avem de făcut din a doua zi. Aşteptăm votul. Dacă românii ne trimit la guvernare, ne acordă încrederea, avem cel puţin 5 soluţii pentru prim ministru”, a afirmat Tudose.

Una dintre cele mai importante propuneri din programul de guvernare al PSD cu care va candida la alegerile parlamentare prevede creşterea salariului minim brut la 3.500 lei până în 2024, a salariului mediu brut la 7.010 lei în următorii 4 ani şi a punctului de pensie cu 32% la valoarea de 2.340 lei. În document este precizat că pensia minimă va creşte de la 800 lei la 1.300 lei până în 2024, însemnând o majorare de 63%. PSD mai propune impozit zero la salariul minim.

Citește și: Florin Cîțu și-a făcut bilanțul la un an de mandat

#News