Furtuna „Hans” a provocat pagube de amploare în Norvegia

Furtuna a ucis două persoane, a smuls acoperișuri și a provocat perturbări la nivel larg în tot nordul Europei

Furtuna “Hans” provoacă ravagii în Norvegia care se confruntă cu cele mai abundente ploi din ultimii 25 de ani, fiind raportate alunecări de teren, un oraș a fost blocat complet și fiind semnalate două decese, iar vremea extremă se extinde în sudul țării, potrivit digi24.ro.

Furtuna, numită Hans, a ucis două persoane, a smuls acoperișuri și a provocat perturbări la nivel larg în tot nordul Europei, într-o vară care a început cu incendii în mare parte din regiune.

 Institutul meteorologic norvegian a emis o avertizare cod roșu, cel mai înalt nivel de risc, pentru precipitații extrem de abundente în părți din sudul Norvegiei. „În multe locuri, evenimentul va fi printre cele mai puternice din ultimii 25 de ani”, au fost avertizați cetățenii. Pe coasta de est, la nord de Oslo, în părți din vestul Norvegiei și în partea de sud a Trøndelag, au fost prognozate până la 80-100 mm de ploaie în 24 de ore.„Majoritatea județelor din sudul Norvegiei vor fi afectate într-o măsură mai mare sau mai mică”, a spus institutul.

Avertizarea de pericol a fost în vigoare de luni dimineața până marți seara

Vânturile puternice și ploile au continuat în întreaga regiune, provocând, de asemenea, perturbări, anularea feribotului, întârzierea zborurilor, smulgerea copacilor, inundarea străzilor și, de asemenea, provocând întreruperi în Danemarca, Estonia, Finlanda, Letonia, Lituania și Suedia.

În Valdres, unii locuitori au trebuit să fie transportați cu elicopterul după ce au avut loc mai multe alunecări de teren. În satul Bagn, radiodifuzorul norvegian NRK a raportat că o casă și un garaj au fost distruse după ce o alunecare de teren a lovit un complex de locuințe, iar autoritățile au avertizat că ar putea exista și alte incidente.

Băiat de 10 ani dintr-o comună din Iaşi, căutat de polițiști