Profesor condamnat definitiv pentru agresarea sexuală a unei eleve

Profesorul nu va mai avea voie să lucreaze în învățământ și nici în domenii de activitate care presupun contactul cu copii sau persoane vârstnice.

Un profesor din Botoșani a fost condamnat definitiv la 7 ani de închisoare cu executare, după ce a violat o elevă de la liceul la care preda. Bărbatul s-a oferit, inițial, să o ajute, dar a dus-o pe un câmp de la marginea orașului, unde a agresat-o sexual, potrivit digi24.ro.

Drama adolescentei a ieșit la iveală după ce aceasta s-a confesat, online, unui psiholog, care a dat alarma. Violul a avut loc pe 3 septembrie 2018

. Eleva apelase la profesor pentru o adeverință cu situația școlară, deoarece voia să se mute de la Liceul cu Program Sportiv Botoșani la o altă școală. Bărbatul s-a oferit să o ajute și a luat-o cu el cu mașina, pe motiv că vrea să vadă un teren de la marginea orașului.Ajunși în apropierea pădurii Rediu, bărbatul a forțat-o pe elevă să întrețină relații sexuale cu el. Adolescenta s-a destăinuit pe internet unui psiholog, care i-a anunțat imediat familia. Cercetările polițiștilor au confirmat agresiunea sexuală, iar pe 19 septembrie 2018 profesorul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind plasat în arest la domiciliu și mai apoi sub control judiciar. 

Curtea de Apel Suceava a dat verdictul definitiv în acest caz: 7 ani de închisoare cu executare pentru viol.

Totodată, timp de 4 ani, dascălul nu va avea voie să ia legătura sau să se apropie de elevă la o distanță mai mică de 100 de metri. Instanța l-a obligat și la plata a 15.000 de euro, daune morale pentru victimă, la care se adaugă peste 14.000 de lei, cheltuieli judiciare. Bărbatul, care este căsătorit și are doi copii, este instructor și arbitru internațional de lupte greco-romane. Potrivit sentinței dată de judecători, nu va mai avea voie să lucreaze în învățământ și nici în domenii de activitate care presupun contactul cu copii sau persoane vârstnice.

Maramureș. Bărbat arestat preventiv pentru schingiuirea repetată a unui câine