Liviu Dragnea la Galați - Foto: Iulia Kelt

Atât de tare își dorește fostul lider PSD, Liviu Dragnea să iasă din închisoare încât a ajuns să scotocească legi gândite de oamenii secolului XVII. De altfel, cel mai probabil că Dragnea nu realizează faptul că, dacă o ține tot așa, are toate șansele să intre în Cartea Recordurilor pentru „Cel mai determinat deținut”, ori, după caz pentru „Cel mai insistent infractor”. Listei i se pot adăuga diferite alte titluri, desigur.

Dacă la început recunosc că multele încercări ale lui Dragnea de a scăpa de închisoare, implicit de condamnare, îmi dădeau un sentiment de neliniște, iată-mă astăzi schimbând neliniștea cu amuzamentul. Trebuie să recunoaștem cu toții: toate încercările lui Dragnea încep să devină atât de penibile încât am putea să credem că ne uităm la numerele alea proaste de pe la iUmor.

Mai pe larg, cum toate încercările sale de a evada legal de responsabilități și consecințele faptelor de corupție au eșuat, Dragnea s-a gândit să-și pună avocații să scotocească prin sistemele legislative ale secolelor trecute, poate-poate se găsește ceva care se se aplice și-n cazul lui. Așadar, într-o disperare acută s-a găsit o oarecare lege promulgată în parlamentul englez al anului 1679, pe numele ei Habeas Corpus.

Pe scurt, invocând Habeas Corpus, deținutul reclamă încarcerarea pe motiv că această ar fi ilegală și oarecum nejustificată. În cazul fostului ștab PSD, se motivează cu faptul că cei trei judecători care i-au pus căpătâi nu ar fi fost specializați pe faptele de corupție de care era acesta acuzat, ulterior condamnat.

„Nu am pregătire juridică, dar constat că, după o cerere de recuzare şi o cerere de abţinere respinse, acum Tribunalul vrea să mute la altă instanţă. Cred că în ritmul ăsta o să ajungem să se judece când se va termina mandatul”, spunea la momentul respectiv Dragnea, după ce acțiunea introdusă la Tribunalul București s-ar fi mutat la Înalta Curte, însă s-ar fi întors numaidecât la Tribunal.

Și-atât de eficientă s-a dovedit marea scotocire în sistemul legislativ al secolului XVII, încât Tribunalul București a decis, DIN NOU, respingerea.

Caz în care Dragnea are acces la internet acolo, la el în celulă (și știu că are), și ajunge să citească acest articol, îi recomand să-și îndemne avocații să continue săpăturile în istorie până pe la oamenii cavernelor. Cine știe ce lege potrivită acestuia se poate invoca! Spre exemplu: „Te-a închis dușmanul în peșteră? Se rezolvă cu o bâtă peste ceafă!” – cumva potrivit modului său de operare.

Citește și: Radu Preda (PSD) îl analizează temeinic pe Cîțu

#News