alde

Dacă mai aveam nevoie de încă o dovadă a faptului că cei din ALDE sunt contra curentului, iată: ALDE a declarat, prin liderul partidului, Călin Popescu Tăriceanu, cum că nu are de gând să voteze prelungirea stării de alertă, invocând „motive multiple” de tipul: inconsecvența testărilor necorelată cu numărul îmbolnăvirilor și presupusele interese ascunse ale celor din PNL. Cumva, aceeași Mărie cu altă pălărie, însă de data asta adaptată stării de alertă, nu celei de urgență, ca data trecută.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu:„Așa cum am spus, Guvernul PNL va încerca să prelungească starea de alertă!

Tot așa cum am spus încă de acum câteva zile, ALDE nu va vota această prelungire la prelungire!

De ce?

Motivele sunt multiple. În primul rând, Guvernul ia decizia de a ne ține alertați încă o lună bazându-se pe dinamica îmbolnăvirilor. Numai că ei nu ne spun cum își dau seama de o anumită evoluție, în sus sau în jos, a numărului de îmbolnăviri în condițiile în care noi nu știm câți români sunt testați. Poți să ai 3000 de teste într-o zi, dar tu să ai sub 1000 de persoane testate. Atâta timp cât tu ca stat testezi puțin, nu îți poți da seama care e realitatea.

Apoi, numărul de teste zilnice nu e constant. Azi ne anunță că au sub 3.000 de teste, mâine ne zic că fac 8.000. Nu e normal acest mod de testare, pentru că nu o să îți dai seama niciodată cum stai!

Și atunci, în baza a ce vrei să prelungești tu starea de alertă? Doar pe vorbele spuse de Tătaru sau de Orban? Să fim serioși!

Un alt motiv pentru care nu sunt de acord cu prelungirea stării de alertă se referă la necesitatea bolnavilor de a avea acces la spitale, la tratament. În România nu avem doar bolnavi de COVID-19, ci avem sute de mii de români care suferă de alte afecțiuni. De aceea, spitalele trebuie să le fie redate acestora, nu trebuie să le mai blocăm așteptând să vină poate valul doi.

Sau în spatele acestei dorințe de prelungire a stării de alertă se află din nou interesele PNL? Cine știe, poate mai au niște lucruri nerezolvate pe care vor să le soluționeze rapid, în speranța că nu ne vom da seama. Așa au încercat și cu legea privind starea de alertă. Au venit cu un proiect care prevedea o stare de urgență ascunsă, doar pentru că voiau să aibă sub control spitalele și sperau să mai facă niște achiziții pentru prietenii de partid. Doar că Parlamentul le-a dat planurile peste cap.

Sau vor să fugă de moțiunea de cenzură bazându-se pe responsabilitatea Parlamentului de a nu depune moțiune în starea de alertă. Oricum ar fi, e cusută cu ață albă dorința de prelungire a stării de alertă”, se arată pe pagina de Facebook a lui Călin Popescu Tăriceanu.

Citește și: Avocatul Poporului se implică în cazul persoanelor racolate pentru sclavie

#News