Mizerie în sala de aşteptare a gării CFR Bistriţa Nord

Sala a fost închisă de Protecţia Consumatorilor

Sala de aşteptare a gării CFR Bistriţa Nord a fost închisă temporar de Protecţia Consumatorilor din cauza mizeriei găsite acolo în timpul unui control, compania de căi ferate fiind amendată cu 20.000 de lei, potrivit g4media.ro.

Potrivit comunicatului de presă transmis luni de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Bistriţa-Năsăud, în urma acţiunii de control s-a constatat că operatorul economic nu asigură condiţiile igienice corespunzătoare în sala de aşteptare pentru călători, ceea ce a dus la sancţionarea acestuia cu amendă contravenţională şi cu oprirea temporară a utilizării spaţiului respectiv, până la remedierea deficienţelor constatate. 

Abaterile întâlnite au fost prezenţa unor depuneri grosiere de murdărie şi excremente de păsări pe paviment; existenţa pereţilor murdari, cu pete şi scurgeri de lichide, cu depuneri de praf şi pânze de păianjeni; folosirea unei pardoseli deteriorate, cu multe bucăţi de gresie desprinse şi sparte; utilizarea unor întrerupătoare şi prize fără capac.

„Comisarii CJPC Bistriţa-Năsăud vor continua acţiunile de verificare a respectării drepturilor consumatorilor şi, aşa cum am demonstrat în diverse cazuri, indiferent de operatorul economic, vor fi luate măsuri urgente de conformare, inclusiv sancţiuni contravenţionale complementare”, se mai precizează în comunicatul semnat de comisarul şef adjunct Stelian Dolha.

Gabriela Firea, mesaj de Ziua Națională a Egalității de Șanse între femei și bărbați: Drepturile femeilor nu sunt negociabile, aceste drepturi fiind recunoscute și respectate în întreaga lumea