Gabriela Firea, mesaj de Ziua Națională a Egalității de Șanse între femei și bărbați: Drepturile femeilor nu sunt negociabile, aceste drepturi fiind recunoscute și respectate în întreaga lume

Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse prin Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între femei și bărbați are obiective clare pentru întărirea rolului femeii în societatea noastră.

De Ziua Națională a Egalității de Șanse între femei și bărbați, Gabriela Firea a participat, la Palatul Parlamentului, la dezbaterea “Egalitatea de șanse, pe bune!”. Ministrul Familiei a reafirmat că drepturile femeilor nu sunt negociabile, aceste drepturi fiind recunoscute și respectate în întreaga lume. Potrivit Gabrielei Firea, dacă ne dorim “o țară ca afară”, nu trebuie să uităm de aceste drepturi care nu se limitează doar la mesajele frumoase date doamnelor și domnișoarelor de 1 și 8 martie, pentru care mulțumim. Femeile pot și trebuie să îndrăznească mai mult, căci descurajarea, intimidarea sau blocarea femeilor înseamnă un eșec al întregii societăți, nu o victorie a bărbaților, a declarat Gabriela Firea.


Gabriela Firea: Îi mulțumesc pentru invitație senatoarei Anca Dragu, președinta Comisiei pentru Drepturile Omului, egalitate de șanse, culte şi minorități. Le mulțumesc, de asemenea, pentru susținerea necontenită a drepturilor femeilor Excelenței Sale Therese Hydén, ambasadoarea Suediei în România și domnului Pablo Zapata, Reprezentantul UNHCR România.

Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse prin Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între femei și bărbați are obiective clare pentru întărirea rolului femeii în societatea noastră, cuprinse toate în “Manifest pentru drepturile femeilor”, un document strategic lansat în Săptămâna Drepturilor Femeilor, 1-8 Martie. Este vorba despre Strategia Națională privind promovarea egalității de șanse şi de tratament între femei şi bărbați şi pentru prevenirea şi combaterea violenței domestice (Obiectiv realizat), Ghidul standardizat privind hărțuirea pe criteriul de sex și hărțuirea morală la locul de muncă (Obiectiv în lucru) , Cotele de gen în consiliile de administrație și pe listele electorale (Obiectiv realizat parțial), PROIECT ”Sprijin pentru implementarea Convenției de la Istanbul în România” (Obiectiv realizat, în implementare) , PROIECTE PRIVIND VIOLENȚA DOMESTICĂ (Obiectiv realizat, în implementare), Vârsta consimțământului sexual (Obiectiv în lucru) . „Egalitatea de șanse între femei și bărbați este un ideal pentru care trebuie să luptăm cu toții. Însă în special noi, doamnele, trebuie să fim mai unite, mai solidare, mai implicate, pentru că doar împreună putem reuși!”, a declarat Gabriela Firea.

Plasele de pe Drumul Expres Craiova-Pitești au fost furate