Marcel Ciolacu

ZIUA EUROPEI se sărbătorește astăzi, 9 mai, cam din 1945, atunci când Uniunea Europeană a început să existe cu acte în regulă. Nu am să intru în istoria Uniunii Europene pentru că nu ăsta este subiectul articolului de față. Subiectul îl reprezintă Marcel Ciolacu și aspitațiile sale europene. Într-un ultim mesaj postat astăzi pe contul său de Facebook, liderul interimar PSD ne vorbește despre valorile europene și despre apartenența României în cadrul spațiului european.

”Partidul Social Democrat a susținut mereu parcursul european al României. În timpul guvernărilor noastre, am finalizat negocierile de aderare și am pregătit președinția României la Consiliul Uniunii Europene. De 9 mai, Ziua Europei, ne dorim o Românie puternică în Uniunea Europeană și o Europă unită și sigură pentru toți!

De asemenea, astăzi celebrăm alte două momente istorice fundamentale: 143 de ani de când România și-a proclamat independența și Ziua Victoriei Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial. Având aceste repere, prețuind contribuția înaintașilor noștri și cu gândul la generațiile viitoare trebuie să continuăm să depunem eforturi pentru consolidarea proiectului european și să ne asumăm rolul pe care îl merităm cu adevărat în interiorul acestuia.”, scrie Marcel Ciolacu pe contul său de Facebook, unde atașează și următorul video:

Citește și: Petre Roman, despre România timpului trecut și a trenului pierdut

#News