Senzorii platformei „Aer Liber” indică, în ultimele două zile, un val de poluare deasupra Sibiului

Miercuri seară, ora 18:30, senzorul de pe strada Măgheranului din cartierul Terezian indica valoarea 84 µg/m3, față de maximul admis de 50 µg/m3.

În ultimele două zile, cel puțin, senzorii de aer din Sibiu ai platformei independente Aerliber.ro au fost roșii, indicând depășiri ale valorilor limită admise în majoritatea cartierelor orașului. În zona centrală și cartierele Gușterița, Turnișor și Terezian s-au înregistrat cele mai însemnate depășiri ale indicelor de poluare PM (particule in suspensie), pe alocuri depășind valori precum la 116 µg/m3 din maximul admis de 50 µg/m3, potrivit g4media.ro.

De exemplu, miercuri seară, ora 18:30, senzorul de pe strada Măgheranului din cartierul Terezian indica valoarea 84 µg/m3, față de maximul admis de 50 µg/m3.

Reprezentanții platformei Aerliber.ro au precizat că principala cauză o reprezintă sistemele de încălzire ale orașului care funcționează la capacitate maximă în această perioadă geroasă, toate reziduurile arderilor ajungând în atmosferă. ”Nu putem spune că se înregistrează o creștere masivă într-un anumit cartier, în comparație cu alte zone ale Sibiului, dimpotrivă, situația este destul de omogenă. Practic, fiind ger afară, oamenii ard ce apucă și se încălzesc cu ce pot. Centralele de apartament, sobele, coșurile de fum, toate funcționează din plin. Nu este tocmai o premieră, am mai întâlnit astfel de episoade și în anii anteriori.

Guvernul a decis înființarea ”Observatorului laptelui”