Preluare Bucuresti FM

Comisarii Gărzii de Mediu au descoperit două viitoare gropi de gunoi în Sectorul 1, dacă nu se iau măsuri cât mai repede în acest sens. Concret este vorba de o descindere a comisarilor, la două locații din sectorul „administrat” de către Clotilde Armand, pe Strada Drumul Carierei, respectiv Șoșeaua Odăii nr. 3-5, potrivit București FM. În cea de a doua locație se află chiar sediul Administrației Domeniului Public, dar și Complexul Social Multifuncțional al DGASPC Sector 1.

În urma acestor descinderi au fost descoperite maldăre de deșeuri, de la cele vegetale până la cele din construcții, dar și foarte multe cabluri de fibră optică. Unele dintre aceste cabluri sunt încă marcate cu denumirile unor operatori de internet și televiziune prin cablu. De altfel, în aprilie 2021, în acest sector a avut loc o acțiune de „eliberare” stâlpilor de cablurile aerine de telecomunicații, unde parte din operatori s-au conformat, dar cele care nu mai aveau „stâpân” e posibil să fi ajuns chiar în groapa clandestină.

Mai mult, chiar pe 8 februarie, consilierul PSD, Cristian Tudose, atrăgea atenția cu privire la riscul ca Sectorul 1 să aibă o „groapă de gunoi perfect funcțională”, pe amplasamentul fostului poligon SRI.

Primarul Clotilde Armand a reacționat și a dat asigurări că în timpul mandatului său acest lucru nu se va întâmpla. „Nu va putea fi înființat în Sectorul 1un proiect gestionat de acest ADI fără acordul meu. Și nu va fi niciun proiect de depozitare în Sectorul 1, în mandatul meu, legat de acest ADI sau legat de o instituție publică. Avem o problemă de depozitare în București. Această problemă trebuie rezolvată la nivel de București, de fapt la nivel de București – Ilfov. Dar soluția nu va fi în Sectorul 1”, a spus primarul Clotilde Armand.

Reamintim că Sectorul 1 a fost subiectului unui întreg „război al gunoiului”, ce s-a lăsat cu amenzi din partea Gărzii de Mediu, cu gunoaie neridicate, cu șobolani și stare de alertă.

Citește și: Primăria Sectorului 1, amendată de Garda de Mediu