Rareș Bogdan le cere liberalilor să-și respecte promisiunilor electorale

Liberalul protestează împotriva propriei tabere și cere alegeri locale în două tururi și tăierea pensiilor speciale

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat la Antena 3 că le-ar fi cerut colegilor să-și respecte promisiunile pe care aceștia le-au făcut cetățenilor în campania electorală, pentru ca partidul să nu ajungă să-și piardă credibilitatea la următorul tur de scrutin.

„Dacă n-ar creşte pensiile, haideţi să tăiem măcar pensiile speciale. Dacă nu facem reforme în acest an, aş vrea să fim extrem de atenţi la chestiunile sensibile.”, a pus Rareș Bogdan, adăugând, de asemenea, că este foarte important ca Ludovic Orban, aflat acum în fruntea Camerei Deputaților, să lucreze pentru ca aceste obiective să fie îndeplinite.

Rareș Bogdan, dezamăgit de prestația colegilor, din ultima perioadă

Vizibil nemulțumit de activitatea liberalilor din ultima perioadă, Rareș Bogdan a spus că își dorește ca premierul Florin Cîțu să fie un premier reformist și să vină cu o lege care să permită tăierea pensiilor speciale, și cu încă una care să dispună „alegeri în două tururi (n.r. alegeri locale), pentru că sunt promisiuni electorale şi nu putem să ne batem joc”.

În aceeași emisiune, Rareș Bogdan a tranșat inclusiv scrisoarea înaintată de de primarii din județul Cluj: „Sunt voci care atacă chestiunea despre faptul că la Cluj n-a mai fost prefect maghiar din 1940, încoace. Sălajul, Aradul, Satul Mare sunt zone sensibile. Aşteptam ca azi la Biroul Executiv să se discute civilizat, calm şi această chestiune.”, a mai spus liberalul, adăugând că se aștepta ca „azi (n.r. luni) la şedinţă, colegii mei să discute chestiunea despre scrisoare”, a adăugat acesta.

De altfel, nu este prima oară când fostul jurnalist, actual politician afiliat PNL, se răzvrătește împotriva propriei tabere. Cu toate că, de fiecare dată pare să aibă cuvintele la el, știind exact ce și când să zică, Rareș Bogdan preferă rolul protestatarului, în loc să-și folosească funcția de prim-vicepreședinte al partidului pentru a mișca lucrurile.

Citește și: Tișe, către Orban: ”Politica are limite peste care nu ar trebui să trecem”