Orban nu vrea cu USR

Nu trece mult timp, că hop, se mai întâmplă ceva! Un scandal, o contrazicere, o nemulțumire. Dacă până acum îi aveam ba pe Tăriceanu, ba pe Ponta, care să se plângă de una sau de alta, acum avem parte de un conflict între Dan Barna și Ludovic Orban.

Astfel, Dan Barna ar fi declarat astăzi la Digi24 cum că Orban nu ar fi de acord ca USR să intre la guvernare, caz în care scenariul alegerilor anticipate cade. De asemenea, același Barna se declara profund nemulțumit de faptul că guvernul Orban nu ar fi îndeplinit toate cele 18 puncte agreate politic pentru susținerea Executivului.

Citește și: Demisie în USR și acuzații la adresa lui Barna

„Am avut vineri un dialog cu premierul Orban, ne vom auzi și mâine ca să stabilim o întâlnire, cel mai probabil marți. Proiectul anticipatelor îl susținem cu toate resursele și suntem cumva aliniați pe ceea ce urmează se întâmple în perioada următoare. În discuția de vineri, premierul Orban a declinat disponibilitatea noastră, această ofertă. O să vedem și în discuția de la începutul săptămânii, când voi repeta propunerea, repet, în situația în care nu se ajunge la anticipate. Anticipatele sunt miza zero”, a spus Barna, duminică, prin telefon la Digi24

Barna acuză că PNL-ul nu este dispus să colaboreze pentru a înlătura PSD din orașele țării.

„Dacă nu există colaborare deschisă în orașe și municipiile unde putem scăpa cu adevărat de PSD, având colaborare cu cei de la PNL, dacă nu există această deschidere – mesajele din ultimele zile nu o confirmă, atunci putem pune, într-adevăr, problema unei înțelegeri a vechilor dinozauri a politicii românești. Dacă lucrurile însă merg în logica asta, în care avem șansă să trimitem mulți primari PSD acasă, atunci putem spune că e un context politic”, a mai spus liderul Barna.

#News