Aur
Aur sursa foto pixabay

Comisarii ANPC au amendat cu aproape 200.000 de lei operatori economici care vindeau aur și argint în Sibiu, potrivit stiripesurse.ro.

Potrivit unui comunicat de presă al autorităţii, au fost confiscate 6.010.24 grame de aur şi 2.803,52 grame de argint.

Principalele nereguli depistate de comisarii de la Protecţia Consumatorilor au fost: utilizarea unor balanţe fără verificare metrologică, neavizarea autorizaţiei privind operaţiunile cu metale şi pietre preţioase, neafişarea tarifelor pentru prestarea serviciilor cu metale şi pietre preţioase, comercializarea obiectelor care au în componenţă pietre nepreţioase (sticlă) la acelaşi preţ cu metalul preţios, comercializarea unor produse din metal preţios neetichetate, lipsa documentelor de provenienţă a mărfii şi lipsa marcajului cu marca de stat, aplicată pe obiectele din metal preţios aflate la comercializare.

„Din păcate, constatăm, la acest moment, că statul român este jefuit, iar obrăznicia unora a ajuns la cote alarmante. În plin centrul unui oraş european, expuse în vitrină, stau obiecte din metale preţioase fără acte de provenienţă, fără marca statului, arătând clar o sfidare de proporţii. Cu complicitatea autorităţilor, unele judeţe din această ţară seamănă, de ani buni de zile, cu un talcioc. Sper să avem timp să îndreptăm lucrurile, înainte să găsim la amanet vreunul dintre comisariatele noastre”, a declarat preşedintele ANPC, Horia Constantinescu.

Tradiții și obiceiuri de Sfânta Marie Mică