Radu Banciu

Radu Banciu este unul dintre acei jurnaliști de tipul „ce-i în gușă, și-n căpușă”. Desigur, uneori deranjează, alteori poate exagerează, însă de cele mai multe ori, acesta evidențiază erori grave ale sistemului. Ca cum o face și acum, de altfel, când semnalează situația gravă a sistemului de învățâmânt din România, cel nepregătit pentru un nou an școlar în condiții atipice.

„Parcă mai mult vorbim de reluare școlilor, mai mult ca niciodată, deși școala nu mai are nicio valoare și chiar dacă ar mai avut, este diluată de situația sanitară și disperată a școlilor din România. Elevii nu au unde se ducă, practic, școlile nu sunt pregătite nici măcar cât sunt pregătite spitalele, că măcar acolo a fost iureș, în școală nu s-a întâmplat nimic…”, este de părere Radu Banciu.

„Bucureștiul s-ar încadra în scenariul 2, dar nu înțeleg de ce 2 și nu 22, de exemplu? Nu știu de ce i s-a pus în cârcă scenariul 2. Cu ce ne ajută n-am priceput, dar așa ne-a anunțat Inspectoratul Școlar.”, mai spune acesta.

„Decizia autorităților de a încadra școlile din întreaga Capitală în același scenariu a venit la câteva ore după ce Ministerul Sănătății a publicat datele de infectare cu coronavirus… În mod normal, în acest scenariu s-ar fi încadrat doar școlile din sectoarele 1, 2 și 6, scenariul doi, galben, însemnând școală în sistem mixt, adică unii la școală, alții acasă. Aia de acasă nefăcând nimic, aia de la școală nefăcând nici ei nimic întrucât îi știu pe ceilalți acasă. Va fi o debandadă fără precedent… Știm că nu mai e de mult nicio miză și că scapă cine poate, în primul rând sanitar și după aia sentimental sau intelectual”, a adăugat Radu Banciu.

Citește și: Rareș Bogdan abia așteaptă să-și ducă copilul la școală

#News