Polițistă de frontieră acuzată că a luat de zeci de mii de euro mită pe care îi ascundea în sutien

În doar 3 ani, femeia ar fi luat astfel 200.000 de euro, cei mai mulți în timpul pandemiei

O polițistă de frontieră din Vama Petea, județul Satu Mare, a fost trimisă în judecată, fiind prinsă că lua mită de la oamenii care voiau să intre în țară, potrivit digi24.ro.

În doar 3 ani, femeia ar fi luat astfel 200.000 de euro, cei mai mulți în timpul pandemiei. Polițista ascundea banii primiti în sutien.

Acasă polițista avea o agendă în care își nota „încasările” zilnice, spun procurorii. Femeia și-a recunoscut vina însă, Tribunalul Satu Mare i-a respins acordul de recunoaștere a faptelor, deoarece pedeapsa ar fi mult prea mică. Totul a început în decembrie 2020,  când au apărut informații că prin Vama Petea au intrat în România cetățeni din țări considerate, „zone roşii” sau „zone galbene”. În schimbul unor sume de bani, cuprinse între 50-100 euro/persoană. Unii dintre polițiștii de frontieră consemnau în fals datele si notau în baza de date că oamenii ar veni din țări la care nu se impunea măsura carantinării sau a izolării la domiciliu, cum impunea legea atunci. Pe 24 august 2021, investigatorii sunt acoperire au organizat un flagrant, in tură fiind exact polițista.

Femeia le-a cerut acestora 200 de euro mită pentru a le permite să intre în ţară fără a fi supuşi măsurilor de carantinare, în lipsa unui vaccin sau a unui test PCR valabil.

La percheziția corporală, în sutienul femeii au fost găsiți atunci 350 de euro (bancnote de 10, 20 și 50 de euro), dar și 100 de lire sterline, în 4 calupuri . Este vorba despre bani încasați ilegal în mai puțin de 4 ore, spun anchetatorii. .Acasă la polițista de frontieră, oamenii legii au descoperit și o agendă cu 47 de file, unde femeia își nota „încasările” zilnice.  Ea făcea calcule pe zile, pe luni și apoi pe an. Agenda cuprindea sume primite ca mită pe durata a 3 ani, în perioada august 2018 – august 2021. În urma audierilor, femeia și-a recunoscut faptele și a ajuns la un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii. Doar că judecătorii Tribunalului Satu Mare au respins acordul, pe motiv că „soluţia cu privire la care s-a ajuns la un acord este nejustificat de blândă în raport cu gravitatea infracţiunilor şi periculozitatea inculpatei și trimite dosarul procurorului în vederea continuării urmăririi penale”. Polițista de frontieră care a luat mită 200.000 de euro în doar 3 ani își așteaptă acum sentința. Șofer din Finlanda, amendat cu 121.000 de euro pentru depășirea vitezei legale cu doar 32 de km/h