Vlad Popescu Piedone a pus o „cărămidă de temelie” la teatrul Grivița 53

Proiectul este unul inedit, fiecare putând să pună „cărămidă cu cărămidă” pentru primul teatru privat construit de la zero

Deputatul PPU-SL Vlad Popescu Piedone, afiliat grupului PSD, s-a alăturat unui proiect inedit, prin care va fi construit primul teatru  privat de după al doilea Război Mondial, Grivița 53. Alături de Vlad Popescu Piedone a fost și un grup de tineri parlamentari, de la alte formațiuni, un motiv în plus să credem că ideea de cultură nu ține deloc cont de culoarea politică.

„Punem piatra de temelie pentru viitor! Deși facem parte din partide politice diferite, noi, tinerii din Parlamentul României, ne dăm mâna când vine vorba de viitorul culturii românești! Împreună cu mai mulți colegi, am făcut astăzi un gest simbolic pentru ceea ce înseamnă construcția teatrului Grivița 53. Am cumpărat astăzi câte o cărămidă pentru a contribui la realizarea acestui teatru”, a scris Vlad Popescu Piedone pe pagina sa de Facebook.

Vlad Popescu Piedone, alături de tinerii parlamentari ce pun „cărămizi” la construcția G53

Istoria teatrului Grivița 53

Proiectul Teatrului Grivița 53 s-a născut în 2017, din inițiativa regizoarei și scriitoarei Chris Simion – Mercurian. Cu banii câștigați din vânzarea casei moștenite de la bunica sa, Chris Simion – Mercurian a cumpărat terenul de pe Calea Griviței nr. 53, acolo unde va fi construit, după mai bine de 75 de ani, primul teatru independent din România. De altfel, ultimul demers de acest fel i-a aparținut inginerului constructor Liviu Ciulei, care a construit în 1946 pentru fiul său, regizorul Liviu Ciulei, un teatru privat.

 Motiv pentru care acest proiect, inimos, este mai mult decât un demers cultural, nefiind costruită doar o clădire care să găzduiască un teatru, ci o comunitate. Potrivit HotNews, pe parcursul întregului an 2021, se va desfășura campania „Vindem cărămizi. Construim un teatru”, Chris Simon-Mercurian sperând ca până la final să fie strânși toși banii necesari începerii construcției G53. Bugetul total pentru acest proiect este de 2 milioane de euro, iar prețul unei „cărămide de temelie” este de 53 de euro. Un număr simbolic, nu?

Citește și: Vlad Popescu Piedone, deputat PPU (social-liberal), despre onoarea de a participa la lansarea cărții „Umanismul Pragmatic”