Foto: Facebook

Cei de la PLUS, în frunte cu Dacian Cioloș, au anunțat de curând că au intenția de a ajuta CCR să se reformeze pe criterii competente și pe… profesionalism. Întrucât reprezentanții Curții Constituționale au cam căzut în dizgrație în ultima perioadă, în urma câștigării procesului la CEDO al Laurei Codruța Kovesi, toată lumea se chinuie să caute soluții ca pe viitor să nu mai avem parte de abuzuri din partea instituției care mai de grabă ar fi trebuit să ne apere de abuzurile politicienilor, nu să favorizeze o anumită aripă politică.

Petiție pentru reorganizarea CCR

„Reforma Curţii Constituţionale înseamnă instituirea unui arbitru echidistant şi profesionist al vieţii politice. Doar în acest mod putem să ne asigurăm de protejarea statului de drept şi prevenirea în viitor a unor abuzuri precum cele realizate în perioada 2017-2019″, a declarat PLUS.

Măsurile celor de la PLUS

Astfel, partidul lui Dacian Cioloș are, pe lângă respectiva petiție despre care se vorbește, și o serie de măsuri concrete care să limiteze viitoarele abuzuri. Mai exact, vorbim despre o nouă metodă de a reorganiza CCR.

– trei judecători constituţionali vor fi desemnaţi de către colegiul de conducere al ÎCCJ;
– trei judecători vor fi desemnaţi de către camerele reunite ale Parlamentului;
– trei judecători vor fi desemnaţi de către preşedinte.

Citește și: Dacian nu mai are bani de avion, Turcescu îi da sfaturi

#News