fotograf Iulia Kelt
Viorica Dăncilă (Foto: Iulia Kelt)

Dăncilă se aliniază forțelor divine și decide să se folosească de „puterea” pe care o are pentru a milita întru redeschiderea bisericilor. Dacă ieri vă povesteam despre Coaliția pentru Familie și despre dorința pe care aceștia o împărtășesc, astăzi este rândul să vă povestesc și despre Viorica Dăncilă. Nu, atitudinea ei nu mă miră câtuși de puțin. Dacă este să ne amintim, vechiul PSD dragnian s-a declarat, la momentul respectiv, cel mai mare susținător al Referendumului pentru Familie. De altfel, lucrurile astea vin mână în mână. Mai mult decât atât, el se includ.

Desigur, există oameni credincioși care reușesc să-l separe pe Dumnezeu de dorințele habotnice ale unora, însă acei oameni nu vor dori niciodată redeschiderea bisericilor, adică a unui loc unde propagarea virusului se poate realiza cu foarte mare ușurință.

Nu este cazul Vioricăi Dăncilă, însă. Fostul premier merge pe „trend” și populism în continuare, mizând pe faptul că la următoarele alegeri, ea va pica drept martira care a luptat pentru dreptul românilor la credință, în timp ce reprezentații actuali ai guvernului vor fi tratați ca niște eretici ce se chinuie să îndepărteze poporul de credință.

Convenabil, electoral, populist.

Viorica Dăncilă susține că așa ceva nu se mai poate

”După 15 mai, când încetează starea de urgență, pe lângă redeschiderea diverselor activități economice, trebuie permisă și redeschiderea bisericilor.

E corect ca revenirea treptată la normalitatea socială să însemne revenirea credincioșilor în biserici, în condiții de siguranță. Românii care vor să vină să se roage la biserică trebuie s-o poată face după 15 mai.

Așa cum s-a văzut foarte bine în ultimele două luni, inclusiv de Paști, Biserica Ortodoxă (împreună cu celelalte biserici) a dovedit responsabilitate și grijă față de cetățeni, respectând măsurile specifice stării de urgență și susținând societatea în această perioadă grea.

Odată cu încheierea stării de urgență, statul trebuie să se bazeze mult mai puțin pe măsurile de constrângere și trebuie să aibă mai multă încredere în oameni și în societatea civilă – iar Biserica este o parte importantă a societății civile.”, scrie Viorica Dăncilă.

Citește și: Coaliția pentru Familie luptă contra COVID, dar vrea redeschiderea bisericilor

#News