Accident feroviar în Egipt, soldat cu doi morți și 16 răniți

Un tren a deraiat în provincia Qalioubiya

Cel puțin două persoane au murit și 16 au fost rănite în urma unui accident feroviar în provincia Qalioubiya, la nord de Cairo, a anunțat Ministerul egiptean al Sănătății. Accidentul feroviar s-a produs marți, în Qalioubiya, la nord de capitala Cairo. Autoritatea națională feroviară din Egipt a declarat că accidentul a avut loc când un tren de pasageri care intra în stația Qalyub a trecut de un semnal de oprire, iar locomotiva și primul vagon au deraiat, potrivit gandul.ro.

Potrivit imaginilor de la locul tragediei, primele echipaje de intervenție au ajuns la vagoanele răsturnate, în spatele unui zid înalt într-o zonă construită.

O macara de mari dimensiuni a fost adusă ulterior pentru a ridica vagonul deraiat care părea să fie parțial distrus. Accidentele feroviare din Egipt sunt puse, de multe ori, pe seama infrastructurii și a întreținerii precare.

Acum doi ani, ministrul Transporturilor, Kamel el-Wazir, l-a concediat pe șeful autorității feroviare, după un accident de tren în care au murit 23 de oameni. Fostul general Wazir a devenit ministru al Transporturilor după o coliziune de tren din 2019. Președintele Abdel Fattah al-Sisi a promis că îi va pedepsi pe cei vinovați de accidentele feroviare care au îndoliat țara în ultimii ani. Unul din cele mai grave accidente de tren a avut loc în 2022, când un incendiu a distrus o garnitură aglomerată la sud de capitala Cairo, provocând moartea a 373 de oameni.

Un spaniol, obligat să plătească peste 200.000 de euro fostei soții