Rafila, propunerea lui Ciolacu pentru premier

Liderul PSD, Marcel Ciolacu a anunțat variantele de premier pentru viitorul guvern, Sorin Grindeanu, Mihai Tudose, Vasile Dîncu și Alexandru Rafila (intrat în această toamnă în rândurile partidului).

Anunțul făcut de Ciolacu l-a luat prin surprindere pe reprezentantul României la OMS. „Nu am discutat cu domnul Ciolacu, m-a luat prin surprindere propunerea lui, dar înţeleg că nu era vorba despre singura propunere, erau mai multe propuneri pentru acest post. Îmi pare bine că domnul preşedinte Ciolacu s-a gândit şi la mine, dar ca să răspunzi la o astfel de propunere trebuie să te gândeşti foarte serios, pentru că e vorba de responsabilitate în primul rând şi în al doilea rând trebuie să se şi întâmple”, a spus Rafila la Realitatea Plus.

Acesta a precizat ce va face dacă va ajunge premier, principalele teme fiind cele legate de sănătatea publică, în contextul pandemiei.

„În mod evident, actualul Guvern nu a reuşit să gestioneze decât în parte această pandemie, iar măsurile de natură medicală, cu toate că au existat sfaturi din partea experţilor, nu au fost implementate şi atât sistemul de sănătate publică, care ar putea să oprească transmiterea, pe de o parte, şi sistemul de asistenţă medicală care este depăşit, pe de altă parte, trebuie rapid să răspundă cerinţelor acestei pandemii. Pe de altă parte şi în mod evident doar dacă rezolvăm această problemă medicală putem să ne gândim foarte serios atunci la repornirea economiei şi, bineînţeles, la o viaţă socială cât mai aproape de realitate, pentru că au fost anumite decizii cărora eu nu le-am găsit o explicaţie, cum ar fi închiderea şcolilor”, a adăugat el.

Citește și: UDMR, despre surpriza AUR: „Nu își au locul în Parlamentul României”

#News