DNA i-a pus sechestru asigurator lui Tăriceanu

Fostul premier, urmărit penal pentru o mită de 800.000 de dolari

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a dispus urmărirea penală a fostului premier Călin Popescu Tăriceanu, dar și sechestru asigurator pe bunuri imobile aparținând acestuia, pâna la suma de 800.000 de dolari.

Potrivit procurorilor DNA, „suspectul Popescu-Tăriceanu Călin Constantin Anton, în calitate de prim ministru, ar fi primit, în mod indirect, în perioada 2007-2008, de la reprezentanții unei companii austriece, foloase materiale în valoare de 800.000 USD, constând în plata unor servicii de consultanță. În schimb, acesta și-ar fi exercitat atribuțiile astfel încât să fie adoptate o serie de hotărâri de guvern în favoarea companiei. Suma de 800.000 USD, reprezentând un comision din valoarea plăților făcute de statul român către companie, ar fi fost folosită în beneficiul demnitarului, pentru acoperirea unor cheltuieli de campanie electorală, fiind transferată în baza unor contracte fictive încheiate cu mai multe companii offshore”.

Citește și: Tăriceanu a picat, Iohannis a încuviințat

Anchetarea lui Tăriceanu este una pe „repede-nainte”, în contextul în care luni, 11 ianuarie, DNA a cerut președintelui Iohannis să încuviințeze urmărirea penală pentru fostul premier, iar miercuri, ministrul de Justiție solicita același lucru procurorului general.

Vineri, la ieșirea de la DNA, Călin Popescu Tăriceanu a insistat că acest dosar sus numit pornește de la premise false. „„Sunt acuzat de obținerea unor foloase indirect de mită, dar ceea ce vreau să precizez este că acest dosar pleacă de la o serie de premise false, eronate și aberante, și anume că, în perioada în care am condus Guvernul României, Guvernul a emis o serie de HG-uri care să favorizeze o anumită companie”.

Citește și: Dragnea, urmărit penal pentru viza de SUA

#News