Centrul Cultural al Sectorului 1 lansează documentarul: „Importanța Religiilor. Confesiuni din inima orașului”

Centrul Cultural al Sectorului 1 a anunțat că peste 7 zile, mai exact în data de 14 decembrie 2020, se va lansa filmul documentar „Importanța Religiilor. Confesiuni din inima orașului”, ce va trata relația omului cu Biserica și cu tradițiile acesteia, încercând să trasmită ideea de toleranță interconfesională. De asemenea, documentarul va funcționa și pe post de mic istoric al lăcașurilor de cult prezente în Sectorul 1, în acest sector putând fi găsite unele dintre cele mai vechi biserici din București.

„Primaria Sectorului 1 , prin Centrul Cultural al Sectorului 1, va lansa în data de 14 decembrie 2020 filmul documentar „Importanta Religiilor. Confesiuni din inima orașului”. Religia este cea care statornicește omul într-o comunitate cu tradițiile ei, care îi conferă acestuia o identitate. Credinţa vine din suflet, din emoții, din sentimente, este motorul spre a merge mai departe şi se află de multe ori dincolo de raţiune.”, se arată în comunicat.

„Importanța Religiilor. Confesiuni din inima orașului”, un documentar ce își propune trasmiterea ideii de toleranță interconfesională

„Având în vedere faptul că mentalitatea legată de credinţă este într-o continuă schimbare și că trăim într-o societate neomogenă, alcătuită din oameni diferiţi în funcţie de vârstă, grup social, educaţie, interese, religie etc., filmul documentar își propune să transmită ideea de toleranță interconfesională și de dialog interreligios, precum și prezentarea istoricului lăcașurilor de cult și al comunității acestora către toți locuitorii Sectorului 1. In cadrul documentarului au fost intervievati profesori de prestigiu, personalitati culturale importante si reprezentantii principalelor culte religioase din Romania.”, se mai declară pe pagina de Facebook a Centrului Cultural al Sectorului 1.

Citește și: Clotilde Armand: „Am supărat o mare companie de salubrizare”

#News