Zeci de migranţi găsiți ascunşi în tiruri la granița cu Ungaria

Marţi dimineaţă, poliţiştii de frontieră de la Nădlac au organizat acţiuni extinse de prevenire a migraţiei ilegale.

Politist frontiera
Politist frontiera sursa foto SNPPC

Zeci de migranţi au fost prinşi, în ultimele 24 de ore, când încercau să iasă din ţară. Ei erau ascunşi în camioane cu mărfuri verificate în puncte de trecere a frontierei din judeţul Arad, în timp ce un grup de persoane a vrut să ajungă în Ungaria pe jos, pe câmp, potrivit g4media.ro.

Marţi dimineaţă, poliţiştii de frontieră de la Nădlac au organizat acţiuni extinse de prevenire a migraţiei ilegale.

Astfel, în timp ce era verificat un TIR care staţiona în coloană pe autostrada paneuropeană, au fost descoperiţi ascunşi 27 de migranţi. „Mijlocul de transport era condus de un cetăţean turc şi este înmatriculat în Turcia. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese auto pe ruta Turcia – Suedia. În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, 27 de cetăţeni străini. Colegii noştri au stabilit că sunt din Bangladesh, Siria, Egipt, India şi Nepal, majoritatea intraţi legal în România”, a informat Poliţia de Frontieră Arad.

Câteva ore mai devreme, într-un alt camion, condus de un bulgar, care transporta seminţe de floarea-soarelui în Germania, au fost găsiţi trei migranţi din Etiopia.

Ei erau intraţi legal în România. De asemenea, poliţiştii de frontieră de la Nădlac au prins pe câmp, la 50 de metri de graniţă, cinci persoane. Acestea sunt din Bangladesh şi Etiopia şi coborâseră dintr-un TIR condus de un bulgar. Şoferii în care se aflau străinii sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi, Călătorii clandestini sunt cercetaţi  pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Avertisment MAE: Cod roşu şi portocaliu de inundații în Franța