Victor Ponta

Președintele Pro România, Victor Ponta a trecut un test important în această perioadă, testul Covid al cărui rezultat este unul negativ. Astfel, Ponta își va putea continua campania electorală, care i-a fost oarecum „sabotată”, conform unei postări făcute de fostul premier pe pagina de Facebook.

„Am primit rezultatul NEGATIV al testului Covid 19 efectuat în această dimineață/mă bucur pentru familia mea, prietenii și toți cei cu care am intrat în contact în această perioadă/mă rog ca Dumnezeu să ne țină sănătoși pe toți! Consider o mare mizerie campania pur politică prin care unii au încercat să mă împiedice să mai merg prin țară și să sprijin candidații PRO România! Dar – ghinion – nu au reușit!”, a scris Ponta, pe Facebook.

Citește și: Ponta nu vrea la izolare. Cu el, nici virusul nu vrea să facă alianță

Am primit rezultatul NEGATIV al testului Covid 19 efectuat in aceasta dimineata/ ma bucur pentru familia mea, prietenii…

Publicată de Victor Ponta pe Luni, 7 septembrie 2020

„Să nu uitați aceste realități când veniți la vot”

Totodată, Ponta acuză Guvernul Orban de „zădărnicirea combaterii bolilor”, precum și de lipsa de acțiuni concrete care să sprijine economia, sănătatea sau educația.

Acesta a mai precizat că atât campania electorală, cât și procesul efectiv al alegerilor pune pe toată lumea într-un pericol major.

„1. Campania electorală și procesul efectiv al Alegerilor ne pun pe toți întru-un pericol major și, evident, care nu era deloc necesar/ trebuie să mergem la muncă/ copiii trebuie să meargă la școală/ viață economică și socială trebuie să meargă mai departe/ dar Alegeri puteam și putem să facem atunci când situația sanitară este sigură/ așa adăugăm un risc și povara absolut inutilă pe sistemul de sănătate – pentru niște voturi efemere și, în multe cazuri, irelevante!

2. Guvernul României, în mod intenționat și programat, refuză să crească capacitatea de testare din sistemul public (sau să deconteze 100% testele în sistemul privat)/ România face într-o zi în sistemul public 10% din testele efectuate în Italia, Spania sau Franța (la o populație de aproape jumătate sau respectiv o treime din aceste țări)/ suma datorată în sistemul privat (nedecontată de Guvern) descurajează oamenii în a se testa – ceea ce duce la situația în care România a ajuns pe primul loc la numărul de persoane pozitive raportat la cele testate!

3. Mii de oameni se vor contamina și mulți își vor pierde viață din cauza Alegerilor Locale organizate în cea mai proastă perioadă (în același timp cu deschiderea școlilor)/ cei care scapă sănătoși încep din 15 octombrie campania și procedurile pentru Alegerile Parlamentare din Decembrie!”, a mai scris Ponta.

„Să nu uitați aceste realități când veniți la vot – și să îi sancționați pe cei vinovați!”, a concluzionat fostul premier.

Citește și: Ponta s-a sucit din nou: alegerile locale, pericol epidemiologic

#News