Victor Ponta

În noiembrie 2015, Victor Ponta era al doilea premier care demisiona sub „presiunea străzii”, după ce Petre Roman era înlăturat în 1991 de o mineriadă. Ponta și-a dat demisia ca urmare a „cazului Colectiv”, la care acesta consideră că guvernul nu avea nicio atribuție legală. Pe același principiu, într-o postare pe Facebook, Ponta îl acuză pe Orban că „se ocupă doar de alegeri”, fără să țină cont de sănătatea românilor.

„Guvernul Orban se ocupă doar de alegeri/de școli și sănătate nu îi interesează – și pasează mereu la alții deciziile!

Am fost Prim Ministru 4 ani/ mi-am asumat toate deciziile grele/ mi-am asumat și răspunderea morală pentru un accident tragic (la Clubul „Colectiv” unde Guvernul nu avea nicio atribuție legală).

Sistemul public de educație (ca și Sistemul de Sănătate) – sarcina și responsabilitatea Guvernului!!! Punct!”, a scris Ponta pe Facebook.

Guvernul Orban se ocupa doar de Alegeri / de scoli si sanatate nu ii intereseaza- si paseaza mereu la altii deciziile!…

Publicată de Victor Ponta pe Luni, 7 septembrie 2020

Orban, demisia!

Mai mult, fostul premier susține că este greșită abordarea prin care întreaga răspundere a începerii școlii să fie lăsată la nivelul administrațiilor locale.

„Din acest motiv pot să afirm cu toată tăria și convingerea că este profund greșit (și imoral) ca Guvernul României să arunce toată responsabilitatea și pregătirile pentru începerea școlilor pe umerii primarilor și ai directorilor de școală!Avem nevoie de un Guvern care să guverneze / nu de un Guvern care se preocupă exclusiv de Alegeri și interese de Partid / și care nu se ocupă de școală și sănătate!”, a mai scris Ponta, liderul Pro România.

Și totuși, școlile sunt în „proprietatea” autorităților locale. Dacă școala nu are consumabile și materiale sanitare, cine este vinovat?

Citește și: Ponta nu vrea la izolare. Cu el, nici virusul nu vrea să facă alianță

#News