Ion Cristoiu

Ion Cristoiu, supărat că armata face injecții

Se vede treaba că cei mulți ani pe care Ion Cristoiu îi are nu l-au învățat mare lucru. Cu toate că spune c-ar fi trecut prin experiența comunismului, ceea ce ar fi trebuit să-i dea câteva lecții prețioase de viață, în realitate, Cristoiu gândește pueril și ilogic. Desigur, într-o situație normală, armata nu ar fi avut ce să caute pe străzi. Însă cum asta nu e o situație normală, ba chiar mai mult decât atât, vorbim despre o situație cu care nici măcar nenea Ion nu s-a mai confruntat până acum, lucrăm cu ce avem. Hai, nene Cristoiule, aruncă un ochi pe situația de la Țăndărei și spune-mi apoi cum armata nu e necesară!

„-Filmul ăsta cu “să vină armata” l-am trăit. Am trăit vremurile lui Ceaușescu. Armata rezolva totul. Aducea Ceaușescu nu numai la cules de știulete, a militarizat și sistemul energetic național.

-Armata stă în cazărmi și iese în momentul în care este război. Are altă treabă decât civilii și ea trebuie să aibă o imagine de autoritate, de instituție serioasă.

-Pe vremea lui Ceaușescu a fost intervenția armatei la Timișoara, a fost folosită în locul miliției. Cum se face acum. Pentru rezolvarea unei probleme civile, erau devastări de magazine, în loc să intervină miliția, armata a fost pusă să rezolve ordinea publică, a fost un dezastru, armata a fost antrenată în bătălii de stradă, a fost bătută, momente penibile când tanchiștii au fost scoși din tancuri și bătuți.

-Să vedem ce e acum. Este o tendință clară a regimului Iohannis, care are o mare încredere în dl Ciucă, intervenția armatei. Cea mai mare greșeală a fost scoaterea armatei în stradă, pentru că scoasă alături de miliție, pe lângă faptul că nu se pricepe, imaginați-vă că va veni situația în care militarul va fi bătut. Imaginea unui militar bătut, se vor urca pe tab și îi vor lua roțile. Ce face? O să tragă? Nu ai voie să implici armata în chestiune de ordine publică.

“Sunt semnale de conflicte între medicii civili și comandanții militari”

-A doua-entuziasmul de a militariza spitalele din partea ministrului Sănătății. Nu spune: „nu am avut ce face, am introdus armata”. Este un entuziast al militarizării sistemului de sănătate. Dacă este așa, atunci dl ministru să plece și să vină dl Ciucă. Că dacă nu poate rezolva managementul unor spitale, că de asta a fost pus ministru, mă șochează entuziasmul său în legătură cu apelul la armată pentru a rezolva problemele sistemului de sănătate.

-Sunt semnale de conflicte între medicii civili și comandanții militari, sunt inevitabile. Armata vine cu altă lume, la armată dacă te pune locotenentul să speli pe jos, speli, aici nu poți în civilie.

-La Spitalul Universitar este o aberație. Dl Cârstoiu, pot spune personaj constroversat, a avut ideea de a aduce ca șefi de secții niște colonei. E nebun? Neputând să coordoneze, directorul este civil și șefii de secții sunt militari. Garantez că șefii de secții vin cu o mentalitate a lor de cazarmă și aroganță cultivată.

“Noi vom compromite armata. Ea trebuie păstrată pentru alte lucruri decât pentru a face injecții”

-Când au venit la Suceava au zis “sunteți imbecili”, i-au pus să facă duș, flotări. Mâine ne trezim că trustul de presă al armatei vine la tv și agenții de presăcu comandanți militari pentru că ei pot rezolva

-La Filarmonică o să vină șeful corului Armatei și la restaurante -șeful de la Casa Armatei. Inducerea opiniei publice, și grație pe care o face armata și cu acoperiții din presă, aducerea armatei în spitale va duce la conflicte, medicii civili vor pune pe Facebook, Youtube, chestiuni penibile pe care le fac ăștia și se va ajunge la discreditarea armatei.

-Noi vom compromite armata. Ea trebuie să rămână în cazărmi pentru că ea trebuie păstrată pentru alte lucruri decât pentru a face injecții în spitalele civile.”, a declarat Ion Cristoiu, potrivit celor de la stiripesurse.ro.

Citește și: Oprișan: Nu vă fie frică, liberalii pică!

#News