Călin Popescu Tăriceanu

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a reacționat, pe Facebook, după publicarea listei incidenței Covid în România. Astfel, Tăriceanu solicită „amânarea începerii anului școlar până după alegerile locale”, pe care, de altfel, săptămâna trecută le dorea amânate cu un an.

„Haosul din învățământ continuă. Azi guvernul Iohannis-Orban a făcut publică harta după care se vor aplica scenariile. Știți care, alea pe culori. În general harta e verde, deci școlile vor începe cu prezență fizică. În București văd că este scenariul galben, jumătate online, jumătate acasă, adică struțo-cămilă!”, a scris Tăriceanu pe Facebook.

Haosul din învățământ continuă. Azi guvernul Iohannis-Orban a făcut publică harta după care se vor aplica scenariile….

Publicată de Calin Popescu Tariceanu pe Luni, 7 septembrie 2020

Care este miza: rațiunea politică sau pierderea procentelor

Tăriceanu precizează că înțelege insistența guvernului de a începe anul școlar în aceste condiții, dar și pe cea legată de păstrarea datei alegerilor.  

„Insistența guvernului de a începe școala, chiar dacă nu au apucat să ia măsuri pentru o bună desfășurare, este o greșeală. Înțeleg rațiunea politică pentru această insistență, pentru că dacă amâni începerea școlii este logic să amâni și alegerile, dar asta înseamnă să pierzi procente.

Noi, la ALDE, solicităm amânarea începerii școlii până după alegerile locale. Le mai dăm două săptămâni guvernanților să se mai organizeze, să cumpere măști, să asigure sisteme de testare pentru profesori și elevi, să cumpere tablete pentru cei care au nevoie, să facă un plan pentru situațiile în care vor exista focare de infecție”, a mai scris Tăriceanu pe Facebook.

Citește și: Tăriceanu vrea amânarea alegerilor locale cu un an

#News