Ministrul Educației, Monica Anisiei a confirmat faptul că acei părinți care își doresc efectuarea anului școlar de acasă, folosind metoda online, o pot face fără nicio problemă.

„La momentul acesta nu deţinem astfel de date referitoare la transferul către particular, însă ce ne-au semnalat Inspectoratele Şcolare este că foarte mulţi părinţi doresc să îi aducă din sistemul privat către cel de stat. Probabil s-au gândit că este o altă formă de învăţare în sistemul acesta de stat”, a declarat Anisie.

Anisie: „Au sunat şi la linia de Telverde la Ministerul Educaţiei, am răspuns şi eu apelurilor”

„Există astfel de părinţi. Au sunat şi la linia de Telverde la Ministerul Educaţiei, am răspuns şi eu apelurilor şi am discutat cu părinţi care se tem că s-ar putea copiii să se îmbolnăvească în spaţiul şcolii. Le-am spus că există posibilitatea să continue învăţarea în sistem online dacă au anumite boli şi dacă în familie există o persoană care este supusă unui risc. Părintele evaluează situaţia şi poate să continue de acasă”, a mai afirmat ministrul Educaţiei.

Ministrul Educației Monica Anisie a mai spus, de asemenea, că pentru o bună funcționare a acestui an hibrid, autoritățile locale trebuie să pună umărul.

„Nu putem să spunem că nu avem pregătite şcolile. Ele sunt pregătite la acest moment, dar trebuie ca şi autorităţile publice locale să continue eforturile şi să ajute şcoala”, a precizat Anisie.

Citește și: Tăriceanu vrea să știe cine-i polițist și cine-i mafiot

#News