Mihai Chirica / Foto: Facebook

Nevoia de o autostradă care să lege Moldova de restul țării este bine cunoscută multora, mai mult, este folosită la fiecare campanie electorală de mai bine de 15 ani. Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, s-a aflat la Iași, unde a avut loc o dezbatere privind infrasctructura, dezbatere la care s-a aflat și primarul PNL al municipiului Iași, Mihai Chirica. Sătul de numeroasele amânări în ceea ce privește autostrada Iași – Tg. Mureș, acesta și-a anunțat ieșirea din politică.  

„Despre autostradă, dar şi despre centurile Iaşiului, a Paşcaniului sau cea de la Târgu Frumos am auzit vorbindu-se în 2004 în timpul Guvernului Năstase. Nu s-a întâmplat nimic. A mai fost şi guvernarea din 2008 şi tot nimic. În 2012 la fel, a fost un pachet de promisiuni şi atât. Oamenii au părăsit Moldova, locurile de muncă sunt prost plătite, iar nivelul de trai a scăzut. În 2016 am avut un populism ieşit din comun. S-a promis orice, inclusiv autostradă suspendată, tuneluri şi spitale. Nu s-a întâmplat nimic şi suntem în 2020”, a spus primarul Mihai Chirica.

Mai mult, acesta a „amenințat” că dacă nu se va schimba nimic nici în următorii patru ani el se va retrage din viața politică. „Dacă nu se va întâmpla nimic nici în 2024 şi nu vom raporta proiectele amintite, luaţi act de demisia mea din politică. M-am aruncat în această luptă şi vreau să facem ce nu s-a făcut în ultimii 30 de ani. Trebuie să existe şi responsabilităţi politice. Bani avem, vor fi 80 de miliarde de euro, de noi depinde dacă ştim să-i cheltuim”, a afirmat Chirica.

Conform ministrul Bode, autostrada Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş ar trebui finalizată cel mai târziu în anul 2027, acesta precizând că termenul depinde de modul în care sunt soluţionate contestaţiile la licitaţii.