Alegerile pentru primar, reluate azi în Costinești

Scrutinul se repetă după ce a fost anulat

Alegeri
Votare sursa foto pixabay

Scrutinul pentru alegerea primarului se repetă, duminică, în Costineşti, judeţul Constanţa, secţiile de votare s-au deschis la ora 07.00, potrivit ziare.com.

”Având în vedere repetarea alegerilor pentru funcţia de primar la nivelul Circumscripţiei electorale nr. 29 – Costineşti, în data de 7 iulie 2024, conform Hotărârii Biroului Electoral Central nr. 394 H/25.06.2024, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că secţiile de votare se vor deschide la ora 07:00 şi se vor închide la ora 22:00, cu posibilitatea prelungirii până la ora 23:59 pentru cetăţenii care, la ora 22:00, se află în sediul secţiei de votare, precum şi pentru cei care se află la rând în afara sediului secţiei de votare pentru a intra în localul de vot”, a anunţat AEP.

Datele privind prezenţa la vot vor putea fi vizualizate în timp real, odată cu deschiderea secţiilor de votare

Acest lucru se va face prin afişarea pe pagina de internet a Autorităţii Electorale Permanente – Rezultatele înscrise în procesele-verbale întocmite de către birourile electorale ale secţiilor de votare vor putea fi consultate pe aceeaşi pagină, imediat după întocmirea acestora. ”După închiderea secţiilor de votare va avea loc activitatea de numărare a voturilor, de consemnare a acestora în procesele-verbale şi de efectuare a operaţiunilor de centralizare a rezultatelor votării, activitate de competenţa exclusivă a birourilor electorale ale secţiei de votare şi a birourilor electorale de circumscripţie locală”, a mai transmis AEP. Biroul Electoral Central a decis, în 25 iunie, anularea alegerilor pentru funcţia de primar în comuna Costineşti şi a mai stabilit că scrutinul va fi repetat pe 7 iulie.

Protest la Barcelona față de turismul de masă