Ce decizie au luat patronii restaurantelor de pe Valea Oltului, după închiderea circulației

Mulți se gândesc să treacă la program nonstop sau să-și închidă temporar afacerile

Închiderea circulației rutiere pe timp de zi, pe Valea Oltului, va afecta nu doar transportatorii, ci și proprietarii de restaurante și hoteluri din zonă. Patronii se tem că, odată cu dispariția clienților timp de o lună, afacerilor lor vor fi sortite falimentului, potrivit digi24.ro.

Tocmai de aceea, mulți dintre proprietarii de restaurante se gândesc să treacă la program nonstop sau să-și ia concediu și să-și închidă temporar afacerile.

Vestea că Valea Oltului se închide o lună, pe timp de zi, i-a afectat și pe proprietarii de restaurante de pe DN7. „Suntem și noi afectați la fel ca toată lumea. O să încercăm să ținem deschis pe timp de noapte, dar nu credem că vom putea acoperi costurile salariale. Lumea nu se va mai opri la noi să mănânce. Încercăm de noapte, dar dacă ținem cont de taxe și impozite, nu știm dacă vom reuși. Vom încerca luni și marți să lucrăm și pe zi, iar un alt scenariu pe care îl luăm în considerare este și intrarea în concediu”, a declarat Anca Sighencea, director adjunct al unui restaurant de pe Valea Oltului.

„Acum discutăm și de soluții și de variante. Ne afectează foarte mult pentru că noi suntem un restaurant cu o parcare foarte mare unde ne bazăm foarte mult pe tirurile care parcau pentru a-și face pauza aceea de 8 ore”

În condițiile acestea vă dați seama că nu știu dacă vor mai circula și cum vor mai circula. E clar că ne afectează mult. La capitolul turiști nu mai spun. Noi suntem la 3 kilometri de stațiunea Călimănești și este clar că tot ce înseamnă flux de turiști de pe partea Transilvaniei spre Oltenia este aproape paralizat. Nu cred că va mai veni cineva să ocolească cinci ore ca să ajungă până la Călimănești. Este îngrozitor ce se întâmplă”, este de părere Emil Râșniță, administratorul unui alt restaurant din zonă.

Emil Râșniță ia în considerare trecerea la un program non-stop, deoarece nu-și permite „luxul” de a închide temporar locația.

„Noi închideam la ora 12:00 noaptea și acum ne gândim să facem program non-stop. Acest lucru înseamnă că se vor dubla costurile odată cu personalul de noapte, dar problema este de a găsi personal care să lucreze noaptea. Schimbarea aceasta va aduce și costuri în plus. Nu vom închide temporar. Nu avem confortul acesta financiar de a închide. Cu siguranță o să ne chinuim așa cum putem”, a mai spus acesta. Și pentru proprietarii de hoteluri de pe Valea Oltului situația este critică, deoarece mulți dintre românii care voiau să-și petreacă vacanța în zonă au început să-și anuleze rezervările. Valea Oltului se închide complet, în perioada 8 iulie – 9 august, pe timpul zilei, pentru realizarea unor lucrări necesare construirii autostrăzii Sibiu – Pitești.

Cod roșu în Italia, după erupția simultană a vulcanilor Etna și Stromboli