Daniel Florea
Daniel Florea

„Ce ar face un primar bun cu 1 miliard, 57 de milioane, 810 mii de lei, în vreme de criză?” Răspunsul la întrebare îl are Dan Iulian Croitoru, fost viceprimar Sector 5. Politicianul PNL-ist vine cu o serie de idei pentru Sector 5, patronat de Daniel Florea. Croitoru propune reabilitarea termică a blocurilor, sisteme de supraveghere a spațiilor publice, bani pentru spitale, locuri de joacă sigure pentru copii și investiții în educația copiilor.

Florea, ia aminte

„1. Încheierea reabilitării termice a blocurilor. Această măsură reprezintă cea mai bună investiție pe timp de criză economică. Și pentru că înseamnă bani investiți în economia reală, către firmele românești, și pentru că aduce un beneficiu real oamenilor din Sectorul 5, prin scăderea semnificativă a facturilor de întreținere.

2. Lege și ordine, adică bani mai mulți pentru poliția locală și pentru sistemele de supraveghere a spațiilor publice și chiar a blocurilor. Nu cred că mai e nevoie să vă spun că ne așteptăm ca infracționalitatea să crească în vremuri de criză…

3. Bani pentru spitalele din Sectorul 5! Dacă, de exemplu, Doamne-ferește!, vom fi loviți de încă un val al pandemiei, mai puternic decât cel pe care îl traversăm acum, nu avem nicio scuză dacă declarăm prostește că am fost luați prin surprindere

4. Locuri de joacă pentru copii. Mai multe, mai frumoase și mai sigure. E nepermis să arunci (în scop de furt) bani pe reabilitarea spațiilor verzi existente (cu – atenție! – 130 de euro metrul pătrat), în loc să amenajezi locuri de joacă noi printre blocuri. Locuri de joacă de care copiii noștri, ținuți două luni în casă, au nevoie mai mult decât oricând!

5. Investiții în digitalizarea învățământului. Știm că o mare parte dintre copiii noștri nu pot urma cursurile online impuse de închiderea școlilor, pentru că părinții nu au posibilități financiare să le cumpere laptop-uri. Și este de datoria primăriei să intervină pentru a le asigura tuturor copiilor acces neîngrădit la educație. Cu un amendament! Achiziția de electronice să fie făcută transparent, la un preț bun, pe inventarul școlilor, și nu dată ca mită electorală prin sector!”, a scris Dan Iulian Croitoru pe Facebook.

#NEWS