Ţigările se scumpesc din 8 aprilie

British American Tobacco va implementa o majorare de 1 leu pentru fiecare pachet de țigări.

Tigari
Tigari sursa foto pixabay

Prețurile la țigări vor crește din nou începând cu data de 8 aprilie, când se va aplica o majorare semnificativă a accizelor. Ţigările se scumpesc din nou, fiind a doua creștere a prețului în anul 2024, potrivit romaniatv.net.

British American Tobacco, unul dintre cei mai importanți producători de țigări din piață, va implementa o majorare de 1 leu pentru fiecare pachet de țigări.

Această schimbare va afecta direct prețurile mai multor branduri populare. Majorarea are loc după alte creșteri de prețuri efectuate de British American Tobacco în ultimul an. De exemplu, în ianuarie 2024, prețurile au crescut cu 1 leu pe pachet, iar acum se va aplica o nouă creștere de 1 leu. Astfel, începând cu 8 aprilie, prețurile pentru branduri cum ar fi Pall Mall vor ajunge la 26,5 lei, în timp ce Kent Blue va costa 27,55 lei.

Alte branduri, cum ar fi Rothmans Blue, Vogue și Viceroy Red, vor avea și ele ajustări de prețuri, variind între 26 și 28,5 lei. În total, într-o perioadă de mai puțin de un an și jumătate, prețul țigărilor a crescut cu 4 lei pe pachet. British American Tobacco controlează aproximativ 50% din piața locală a țigărilor. Deși alți mari producători de pe piață, cum ar fi JTI și Philip Morris, nu au anunțat încă majorări de prețuri, se așteaptă că aceștia să urmeze exemplul liderului de piață.

Sute de persoane evacuate din insula Creta în urma unui incendiu de pădure