Un fabricant din Filipine creează jucării de pluș asemănătoare cu animalele de companie decedate

Producătorul folosește blana sintetică aplicată cu ajutorul unui aerograf pentru a reda culorile şi caracteristicile acestora.

Un producător de jucării din Filipine este copleşit de comenzile primite de la proprietari de animale de companie care sunt afectaţi de moartea acestora şi care vor să păstreze amintirea câinilor, pisicilor, hamsterilor și iepurilor decedaţi, cu ajutorul unor „pluşuri” personalizate, potrivit digi24.ro

Producătorul David Tan şi o echipă de 20 de angajaţi creează, pe baza fotografiilor trimise de clienţi, replici ale animalelor de companie decedate, folosind blană sintetică aplicată cu ajutorul unui aerograf pentru a reda culorile şi caracteristicile acestora.

 Procesul este diferit de taxidermie, care conservă cadavrul animalului, a explicat Tan, proprietarul companiei Pampanga Teddy Bear Factory. „Înlătură acel factor „scârbos”. Este, de fapt, sută la sută, o adevărată jucărie de pluş”, a spus el.

Fiecare astfel de „pluş” costă aproximativ 3.500 de pesos (65 de dolari americani). Jaja Lazarte, o iubitoare de câini în vârstă de 38 de ani, consideră că este o sumă pe care a meritat să o plătească în amintirea câinelui ei din rasa Shih Tzu. „Deşi cenuşa lui este aici şi amintirile cu el sunt aici, este mult mai bine să vezi ceva ce seamănă cu adevărat cu el”, a declarat Jaja Lazarte. An compromis pentru apicultura din Buzău din cauza ninsorilor şi temperaturilor scăzute