Material lemnos confiscat de la firme din județul Suceava

Au fost efectuate controale ale Poliţiei Române și ale Gărzii Forestiere Suceava.

Poliţiştii suceveni și reprezentanţii Gărzii Forestiere Suceava au efectuat mai multe controale în Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc pentru verificarea exploatărilor forestiere din zonă. În urma controalelor, s-au dat amenzi de zeci de mii de lei şi s-a confiscat materialul lemnos, potrivit g4media.ro.

Au fost aplicate 10 amenzi în valoare de 56.000 lei, fiind confiscaţi 178 metri cubi material lemnos în valoare de aproximativ46.000 lei, arată autorităţile

.Cu ocazia verificărilor efectuate la cei trei operatori economici de profil, privind un număr total de 6 avize electronice şi din analiza datelor înregistrate în aplicaţia informatică pe linie de silvicultură SUMAL 2.0., s-a stabilit faptul că cei trei operatori economici au primit in depozitele societăţilor cantitatea totală de 73,26 mc lemn rotund răsinoase fără provenienţă legală.

De asemenea, s-a constatat faptul că operatorii economici nu au respectat obligaţia de a efectua fotografiile aferente materialului lemnos transportat, pentru unele avizele de însotire electronice raportate in aplicaţia SUMAL 2.0.

„În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a celor trei operatori economici, aplicându-se 6 sancţiuni in valoare de 26.000 lei conform art.19 alin. (1), alin. (2^2), lit. a) si b) din Lg. 171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea valorică a cantităţii totale de 73,26 mc lemn rotund răsinoase in valoare totală de 18.144 lei. (valoare stabilită conform O.M. 216/2023 privind preţurile de referintă ale materialului lemnos pentru anul 2023)”, se menţionează în comunicat.

Tone de pește, confiscate de polițiști din piețele din București