Bărbat din județul Bihor, reţinut pentru uciderea câinelui vecinului

Potrivit oamenilor legii, fapta a fost comisă pe 1 ianuarie

=

Un bărbat de 31 de ani din comuna bihoreană Sălard a fost reţinut pentru 24 ore de poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor, fiind cercetat pentru uciderea animalelor, cu intenție, fără drept, după ce, în noaptea de Revelion, a ucis în bătaie câinele unui vecin, potrivit ziare.com.

 Potrivit oamenilor legii, fapta a fost comisă pe 1 ianuarie, puţin după miezul nopţii. „În timp ce se afla pe raza localității bihorene Sălard, ar fi lovit cu un corp contondent câinele unui vecin, la nivelul capului, în mod repetat, cu intenție, provocându-i leziuni care au condus la decesul animalului”,  precizează poliţiştii.

În urma cercetărilor, poliţiştii l-au identificat vinerea trecută pe autorul faptei şi l-au reţinut pentru 24 de ore.

 Cercetările sunt continuate de Biroul pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

La începutul anului trecut, un bărbat a fost condamnat la un an de închisoare cu executare pentru că a omorât câinele unui vecin. Sentința dată recent de Curtea de Apel Galați este o premieră pentru țara noastră. În acest context, iată ce alte abuzuri împotriva animalelor se pot pedepsi cu închisoarea. Bărbatul condamnat de Curtea de Apel Galați la un an de închisoare cu executare a omorât, câinele unui vecin cu trei ani în urmă. Sentința este prima de acest gen din țara noastră și este definitivă, adică cel condamnat trebuie s-o execute.

MAE, avertisment pentru românii care vor să călătorească în Franța