Sursa foto: Captură video - Primăria Constanței
Sursa foto: Captură video - Primăria Constanței

Zidul cetății Tomis a fost descoperit în timpul lucrărilor la Teatrul de Stat din Constanța.

Lucrările au fost efectuate de specialiștii Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

Primarul Constanței, Vergil Chițac, spune că zidul anticului Tomis a fost descoperit în foaierul teatrului

Descoperirea a fost făcută în timpul lucrărilor la Teatrul de Stat – Fantasio, în vederea eficientizării energetice și consolidării clădirii ce a fost construită la începutul secolului trecut.

Specialiștii Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța au scos la iveală continuarea zidului de incintă al anticului Tomis în foaierul teatrului, potrivit Mediafax.

Într-un comunicat publicat pe pagina de Facebook, Primăria Constanţei a precizat că lucrările de la Teatrul de Stat au scos la iveală o adevărată comoară.

Primăria Constanța, în acord arheologii și proiectantii, a decis conservarea vestigiilor și punerea lor în valoare

Conform textului, lucrările au fost desfăşurate sub coordonarea domnului Constantin Băjenaru, explica Europa FM, în cursul zilei de duminică, 6 februarie.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța, Alin Vintilă, a ţinut să menţioneze că vestigiile vor fi conservate pe poziția pe care au fost găsite. Soluția tehnică va fi o podea transparentă prin care cei care vin la teatru pot admira și aceste vestigii.

Este un moment de o frumusețe și o însemnătate aparte, ce ne va permite să punem în valoare, chiar în clădirea teatrului, bogata noastră moștenire istorică în armonie cu prezentul cultural al Constanței. Aștept cu nerăbdare rezultatul final al reabilitării clădirii și noua înfățișare a acesteia”, a afirmat primarul orașului Constanța.