Liviu Dragnea

Lovitură pentru Dragnea JR!Tel Drum a cerut insolvența fermei de porci a lui Dragnea Jr.

Tel Drum SA Alexandria, cerere neobișnuită. Compania s-a prezentat pe 5 februarie 2020, la Tribunalul Teleorman cu o solicitare de neimaginat în urmă cu 2-3 ani.

Tel Drum, cerere neobișnuită

Cererea depusă de administratorul judiciar care se ocupă de insolvenţa Tel Drum SA este ciudată. Și asta deoarece Ferma Salcia SA a susţinut că are de recuperat de la firma de construcţii suma de 3,94 milioane lei. Ea a solicitat înscrierea la masă credală cu această creanţă.

CITR FILIALA ILFOV SPRL a eliminat suma de 3.169.419,91 lei, că fiind prescrisă, şi a precizat că “nu rezultă nici din documentele depuse de creditoare, nici din documentele primite de la debitoare faptul că serviciile au fost prestate, respectiv faptul că bunurile au fost livrate“. Fermă de porci a fost înscrisă în tabelul creditorilor cu diferenţa de 656.111,64 lei, dar cu menţiunea “sub condiţia dovedirii prestării efective a serviciilor, respectiv livrarea de mărfuri”.

Între timp, administratorul judiciar a găsit alte “golănii” între cei doi agenţi economici din moment ce a solicitat aplicarea Legii 85/2014, demers juridic care a dus la constituirea Dosarului nr.145/87/2020, pentru care Tribunalul Teleorman a programat primul termen de judecată pe 2 martie 2020.

Va fi interesant de văzut ce sume solicită TEL DRUM SA şi ce tranzacţii “spectaculoase” au fost între o firmă de drumuri şi o fermă de porci.

O firmă germană a cerut insolvența firmei de porci

Firma germană Schweinemast Brader GMBH, specializată în domeniul zootehnic, a cerut încă din luna mai insolvența firmei Ferma Salcia, societate administrată din umbră de Ștefan Valentin Dragnea, fiul lui Liviu Dragnea, iar pe 15 octombrie dosarul s-a mutat la Curtea de Apel după ce o instanță din Teleorman le-a respins cererea.

CITEȘTE ȘI A-aparut noul Dragnea dupa-ce-Guvernul-Orban-a-cazut_

Firma din Germania a vândut purcei fermei de porci din Teleorman condusă de familia Dragnea, însă avocații Schweinemast susțin că societatea controlată de Dragnea jr nu a mai plătit animalele, invocând probleme economice legate de pesta porcină africană.

Băiatul lui Dragnea nu mai este acționar

Ștefan Valentin Dragnea, fiul fostului lider PSD aflat acum la Penitenciarul Rahova, a ieșit din acționariatul de la Ferma Salcia în luna aprilie 2019. Acțiunile sunt acum la Ilie Liviu Dragne, un consătean al lui Liviu Dragnea, ambii s-au născut și crescut în Grația.

CITEȘTE ȘI Gostaturile lui-Dragnea butaforii cu-iz-penal

DNA consideră în anchetele care îl vizează pe Liviu Dragnea că Ilie Liviu Dragne este un paravan folosit de fostul lider PSD pentru a-și ascunde afacerile. Ilie Liviu Dragnea deține acum 98,9% din acțiunile de la Fermă Salcia SĂ, iar Valentin Tianu, un alt apropiat al familiei Dragnea, are restul de 1,1%. #News