Piața Obor, cea mai mare piață din Capitală se va închide, potrivit spuselor premierului Orban. De asemenea, tot acesta a mai spus că exista posibilitatea ca o serie de alte piețe să se închidă, fiind totuși în discuții acordarea dreptului de funcționare acelor piețe care se află în aer liber.

Ludovic Orban: „Piaţa Obor se va închide. La Bucur Obor au fost în controale de n ori, de fiecare dată, nu cred că 20% dintre cei de acolo respectau regulile”

„Măsura se aplică în special pieţelor agroalimentare închise. Piaţa Obor se va închide. La Bucur Obor au fost în controale de n ori, de fiecare dată, nu cred că 20% dintre cei de acolo respectau regulile, portul măştii, distanţa la statul la coadă. Pur şi simplu nu se respectă, acolo parcă e o zonă zoster. Chiar este evidenţiată în analizele epidemiologilor o rată destul de mare de răspândire în pieţe, pentru că acolo e şi contactul cu banul, dai banul, îţi dă restul. Nu poţi să cumperi cu card, trebuie să dai banul cash. Cel mai posibil vor rămâne deschise pieţele în aer liber, dar şi acolo cu măsuri foarte stricte, pentru că, în momentul în care îţi rămân mai puţine pieţe, poţi să le controlezi mai uşor”, a declarat premierul Orban, într-un interviu acordat Digi24.

Tototdată, Orban a mai spus că, potrivit recomandărilor epidemiologilor, s-a luat decizia ca aceste măsuri să fie aplicate pe o perioadă de 28-30 de zile.

„Măsurile vor fi aplicate 30 de zile. Urmărim eficacitatea lor, în măsura în care reuşesc să oprească numărul de infectări şi sper să nu mai fie necesare alte măsuri. Asta va depinde în mare măsură de modul în care oamenii înţeleg şi se conformează. Acum vă pot spune şi lucruri bune, se vede pe stradă cu ochiul liber, în tramvaie, la metrou, în spaţii deschise, oamenii respectă măsurile, cam 97%, deci există un respect faţă de măsuri şi cred că asta este până la urmă soluţia, oamenii să se protejeze”, a mai spus Orban.

Citește și: Declarația pe proprie răspundere, din nou de actualitate

#News