Utilizatorii WhatsApp nu vor mai putea realiza înregistrări sau capturi de ecran

Decizia a fost luată pentru protejarea confidențialității utilizatorilor,.

WhatsApp va interzice înregistrările sau capturi de ecran în aplicație, măsura fiind luată ca urmare a politicii de protejare a confidențialității utilizatorilor, potrivit romaniatv.net.


Utilizatorii aplicației WhatsApp nu vor mai putea face capturi de ecran pentru mesajele temporare de tip „view once” la imagini și videoclipuri

Decizia a fost luată de către oficialii companiei  pentru protejarea confidențialității utilizatorilor. Atunci când un utilizator va încerca să facă o captură de ecran, aceasta se va innegri complet. De asemenea, expeditorul nu va primi o notificare atunci când utilizatorul va încerca să facă o captură de ecran sau o înregistrare.

Practic, atunci când utilizatorii au activată opțiunea „view once”, înregistrarea de ecran, dar și captura acestuia, vor fi blocate dar capturile se vor putea realiza deoarece noua funcție este limitată la imaginile și videoclipurile temporare.

„Nu este posibil să transmiteți, să exportați sau să salvați imagini și videoclipuri de tip view once, dar destinatarul poate totuși să facă o fotografie utilizând un dispozitiv mobil secundar pentru a obține mesajul dumneavoastră de tip view once, așa că aveți grijă când îl trimiteți”, explică WABetaInfo.

Funcția a fost lansată, fiind disponibilă temporar doar pentru cei care utilizează o versiune beta actualizată a TestFlight.

Aceasta va fi  în următoarele săptămâni implementată pentru mai mulți utilizatori. WhatsApp Messenger este o aplicație gratuită de mesagerie disponibilă pentru Android și alte smartphone-uri. WhatsApp folosește conexiunea la internet a telefonului pentru a permite utilizatorului să trimită mesaje, fișiere media, și să-și apeleze prietenii sau familia. WhatsApp poate fi accesat și folosit de asemenea și pe calculatoare, atâta timp cât telefonul utilizatorului rămâne conectat la internet, în timp ce este folosită aplicația pe PC. Utilizatorul are și opțiunea de a folosi WhatsApp pentru a trimite SMS-uri.

Aplicația a fost creată de WhatsApp Inc. în Mountain View, California, și a fost achiziționată în februarie 2014 de Facebook Inc. pentru aproximativ 19 miliarde dolari

A devenit cea mai folosită aplicație de mesagerie instant din lume până în anul 2015, și era folosită de peste 1,5 miliarde de utilizatori din toată lumea, conform statisticilor din februarie 2018. Începând cu februarie 2020, aplicația nu va mai fi disponibilă pe versiunile mai vechi de iOS 8, mai vechi de Android 2.3.7 și nu for mai fi asigurate serviciile de asistență tehnică pentru toate telefoane cu Windows Mobile.

Test ocular rapid pentru aflarea riscului de infarct și atac cerebral