Marcel Ciolacu

Liderul social democrat Marcel Ciolacu a declarat că cea mai bună idee, în opinia, sa este comasarea alegerilor de anul acesta. Mai pe larg, Ciolacu vorbește despre o creștere mare a numărului de infectări a ultimei perioade, număr care, cel puțin inițial, nu ar fi fost prevăzut, atunci când s-a stabilit data inițială a alegerilor locale pentru 27 septembrie 2020.

E nevoie de o discuție între Guvern și Parlament

„Eu cred că, dacă s-ar comasa alegerile, riscul de expunere al populaţiei ar fi mult mai mic. Normal ar trebui să fie o discuţie provocată de către Guvern, nu de către Parlament, cu Parlamentul, transparent, fără nicio problemă, să vedem ce e mai bine pentru români, nu pentru PNL sau pentru preşedinte, cum vrea să îşi formeze viitorul guvern”, a afirmat Ciolacu.

Ciolacu este de părere că alegerile locale ar putea fi „înghețate”, întrucât situația epidemiologică a momentului nu este una prielnică

„Se poate, pentru că nu s-a împărţit niciun buletin de vot, nici nu s-au dat la tipărit. Rămân aceiaşi candidaţi. Se îngheaţă de unde este şi se reia din acelaşi loc altă dată. Stabilirea datei a fost făcută când lucrurile erau sub control. Între timp, mă uit şi eu, avem cea mai mare mortalitate, ATI-ul este blocat, nu se ştie ce se întâmplă cu şcolile. Mult prea mult au întins lucrurile, nu iau hotărâri, se feresc, joacă numai în logica electorală şţi ne vine nota de plată la toţi”, a adăugat preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

Citește și: Ciolacu vrea capul lui Bode. Dar nu oricum, ci cu onoare

#News