Aflat într-o vizită de susținere a candidatei PSD la Consiliul Județean Suceava, președintele social democraților, Marcel Ciolacu a susținut o conferință de presă în care a declarat, printre altele, că ministrul Transporturilor Lucian Bode ar trebui să-și prezinte de urgență demisia de onoare, menționând că dublul standard nu ar trebui să fie întreținut de acesta.

Ciolacu: „În viața politică trebuie să existe și demisii”

„Da, eu pot să îi spun aghiotantului când să nu încalce legea. Puneți în oglindă ce s-a întâmplat cu domnul Oprea. Mașina sa nu a avut accident, dar a urmat o demisie. Am înțeles dubla măsură a guvernării, deschidem păcănelele, dar nu deschidem bisericile. Dar și la legea penală să ai dublă măsură, nu mi se pare normal. Asta e România normală pe care ne-a promis-o Iohannis. Nu cred în nimic. Este același lucru care se întâmplă aici la Suceava. În viața politică trebuie să existe și demisii. Domnul Bode trebuia să își depună demisia”, a declarat Marcel Ciolacu, aflat într-o vizită la Fălticeni.

În ceea ce privește începutul școlii, Ciolacu a menționat că dacă se va lua decizia ca acestea să fie ținute închise, ar trebui ca alegerile locale să fie și ele amânate, acesta fiind un semn clar că pandemia de COVID-19 este încă activă, printre noi.

„Dacă nu putem deschide școlile, atunci de ce facem alegeri?! Înseamnă că e o situație delicată, înseamnă că pandemia s-a accentuat”, a declarat, sâmbătă, Marcel Ciolacu, în județul Suceava.

„Nu vedeți că nu-s pregătiți, nici ministra Educației, nici premierul, nici vicepremierul? Nu au explicații, nu au răspunsuri pentru elevi. Dacă amână deschiderea școlilor, cred că ar trebui să avem în Parlament o discuție despre amânarea alegerilor. Dacă amână școlile, eu nu mai accept de la Orban dubla măsură. Eu voi provoca, ca și președintele Camerei Deputraților, o discuție serioasă cu privire la amânarea alegerilor locale”, a mai spus Ciolacu.

Citește și: Lia Olguța, profund îngrijorată de soarta elevilor

#News