Iulian Bulai

Deputatul USR Iulian Bulai susține că Institutul Român pentru Drepturile Omului, cel înfiinţat în perioada când Adrian Năstase era premier, ar reprezenta o necunoscută pentru Parlament, deși angajații acestei instituții își primesc, în continuare salariile.

„În România, sinecurile sunt aşa multe şi peste tot, că a devenit banal să le arăţi cu degetul. De 30 de ani există IRDO (Institutul Român pentru Drepturile Omului), de 30 de ani Statul plăteşte secretare, şoferi, contabili şi salarii de… cercetători, de 30 de ani Parlamentul habar n-are ce se-ntâmplă acolo. Între timp, România e condamnată la CEDO pentru încălcări ale drepturilor omului – iar multe abuzuri n-ajung niciodată la lumină, fiindcă oamenii nu-şi permit apelul la justiţie”, a scris Iulian Bulai joi pe Facebook.

Iulian Bulai a mai spus că Institutului Român pentru Drepturile Omului este de părere, la rându-i, că instituţia despre care se vorbește nu ar avea atribuţii competente spre protejarea drepturilor omului.

„’Institutul… nu a avut atribuţii pe partea de protecţie a drepturilor omului’, zice chiar directorul IRDO (Adrian Bulgaru, director executiv – n.r.). Iar de cercetat, nu se cercetează prea tare, că nu-s bani de proiecte, numai de lumină, căldură şi salarii. Drepturile omului, în ţara noastră, se cercetează în limita salariului şi se protejează… de alţii. Aceste instituţii trebuie să dispară. Formele fără fond ale statului român trebuie să dispară”, a mai spus Iulian Bulai.

Citește și: Claudiu Năsui explică motivul delimitării USR de PMP, în contextul alianței

#News